Începe numărătoarea inversă pentru conferinţa EuroVelo ediţia 2023 dedicată turismului pe bicicletă

Izmir, oraş localizat în inima Turkaegeanului, găzduieşte EuroVelo (Reţeaua europeană de trasee biciclete) şi Conferinţa de turism pe bicicleta din 2023.

71 afișări
Imaginea articolului Începe numărătoarea inversă pentru conferinţa EuroVelo ediţia 2023 dedicată turismului pe bicicletă

Conferinţa EuroVelo & Cycling Tourism, care va avea loc la İzmir, unul dintre cele mai bune şi mai dotate oraşe din Turcia pentru transportul pe bicicletă din Turcia, în perioada 11-13 octombrie 2023, va reuni toţi profesioniştii din industrie pentru a promova şi dezvolta turismul cu bicicleta în toată Europa. Profesioniştii din industrie care vor participa la conferinţă vor fi cazaţi la İzmir, primul oraş din Turcia selectat pentru EuroVelo 8 – Traseul Mediteranei, loc în care vor experiment privilegiile hotelurilor certificate „Bike Friendly”.

Conferinţa EuroVelo dedicată Turismului şi Ciclismului din 2023 este organizată de Ministerului Culturii şi Turismului din Turcia; Agenţiei pentru Promovarea şi Dezvoltarea Turismului din Turcia (TGA) şi Federaţia Europeană a Cicliştilor (ECF) cu părţile interesate locale, în cooperare cu municipalitatea de la İzmir; Municipiul Metropolitan. Cu un focus pe dezvoltarea şi viitorul turismului durabil cu bicicleta, conferinţa va aduce în acelaşi loc toate părţile interesate din turismul cu bicicleta, inclusiv experţi în turismul cu bicicleta, reprezentanţi ai asociaţiilor internaţionale de ciclism, operatori de turism cu bicicleta, universităţi şi medii academice, turism şi autorităţi publice, precum şi mai multe companii de transport.

Un program de conferinţe care se concentrează pe Patrimoniu şi Experienţă

Conferinţa EuroVelo ediţia 2023, are ca temă „Bicicleta: O nouă perspectivă asupra patrimoniului” şi oferă participanţilor un program captivant, axat pe dialoguri, pe schimbul de informaţii şi experienţe. Programul se va desfăşura în sesiuni, ateliere şi evenimente sociale care au de oferit o perspectivă asupra reţelelor de piste de ciclism şi asupra turismului cu bicicleta şi care va promova cele mai bune practici în turismul cu bicicleta, încurajând în acelaşi timp participanţii să se gândească la rolul ciclismului în modelarea patrimoniului cultural şi natural.

Conferinţa va începe cu un eveniment special pe 11 octombrie în Fabrica istorică de gaz şi cărbune, unul dintre reperele industriale de la İzmir. Cei mai influenţi vorbitori de referinţă din industrie se vor reuni la Swissotel Büyük Efes pentru sesiuni din a doua zi a conferinţei.

Renumitul jurnalist Alex Crevar şi Pınar Pinzuti, organizatorul Fancy Women Bike Ride şi directorul târgurilor de turism cu bicicleta din partea companiei Italy Bikenomist, îşi vor împărtăşi ideile şi experienţele despre ciclism.

În timpul sesiunii plenare „Aducerea turismului de pe bicicletă mai sus pe agenda politică”, dr. Elif Balcı Fisunoğlu, directorul general interimar al Agenţiei Turce de Promovare şi Dezvoltare a Turismului (TGA), Jill Warren, CEO al Federaţiei Europene a Cicliştilor (ECF) şi Michael Cramer fost europarlamentar îşi vor împărtăşi perspectivele cu privire la modul în care turismul cu bicicleta trebuie adus pe agenda politică atât la nivel naţional cât şi internaţional, cu un angajament şi o determinare mai puternică decât oricând. Acest panel va discuta despre politica cicloturismului, care se va concentra pe dezvoltarea şi durabilitatea turismului cu bicicleta.

Care vor fi sesiunile la care pot asista participanţii conferinţei EuroVelo 2023?

Conferinţa EuroVelo va găzdui şi o serie de sesiuni paralele ca de exemplu:

Sesiunea „Produse pentru ciclism care promovează patrimoniul: lecţii din întreaga Europă” care va aduce câteva bune practici europene cu privire la descoperirea istoriei culturale pe două roţi. Sesiunea „Bicicleta în natură: între utilizare şi protecţie” va discuta despre modul în care infrastructura de ciclism oferă acces la zonele naturale fără a adăuga presiune asupra biodiversităţii şi ecosistemelor, sesiune la care se vor adăuga şi exemple din diferite ţări.

Sesiunea „Strategii de marketing pentru a atrage noi (şi mai mulţi) biciclişti” va discuta idei despre modul în care instrumentele şi activităţile de marketing pot ajuta la integrarea ciclismului în viaţa tuturor. Sesiunea „Instrumente pentru a comunica ciclismul şi patrimoniul”, care se va desfăşura în mod interactiv, va discuta despre modul în care diverse mijloace media, cum ar fi ghiduri, emisiuni TV, jocuri şi aplicaţii, pot lega practica cu bicicleta de promovarea patrimoniului şi poate invita utilizatorii să exploreze o destinaţie. cu bicicleta, cu exemple din Europa.

„Servicii prietenoase cu ciclismul: Cum să îmbunătăţiţi accesul la siturile de patrimoniu?”  - această sesiune va discuta despre experienţele şi perspectivele din diferite ţări şi medii cu privire la modul în care serviciile de înaltă calitate sunt esenţiale pentru a face potrivirea perfectă dintre patrimoniu şi turismul cu bicicleta.

Sesiunea „Reţele de trasee pentru biciclete: o legătură între patrimoniul rural şi urban” va discuta despre rolul unei reţele de trasee pentru biciclete implementată cu succes şi care să servească la accesarea principalelor atracţii ale unei destinaţii. Totodată se vor dezbate şi mai multe moduri sau strategii de planificare a unei reţele de trasee pentru biciclete.

În ultima zi a Conferinţei EuroVelo, participanţii vor efectua vizite tehnice în locuri esenţiale de-a lungul traseului EuroVelo 8-Mediteraneean, inclusiv prin oraşul İzmir. În timpul acestor vizite, participanţii vor explora atât regiunea şi infrastructura cât şi proiectele şi serviciile prietenoase pentru bicicletele.

Pentru mai multe informaţii vă rugăm să vizitaţi următorul site:  https://www.euroveloconferenceizmir.com/

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici