INEDIT: Decoraţiuni de Crăciun realizate din canistrele gazelor lacrimogene - FOTO

Un bărbat a găsit metoda perfectă de a atrage atenţia asupra conflictelor din Israel. Acesta realizează decoraţiuni pentru bradul de Crăciun din canistre găsite pe străzile unde forţele de ordine au folosit gaze lacrimogene.

309 afișări
Imaginea articolului INEDIT: Decoraţiuni de Crăciun realizate din canistrele gazelor lacrimogene - FOTO

Decoraţiuni de Crăciun realizate din canistrele gazelor lacrimogene (Imagine: Captura video)

Walter Brynjolfson este un student din Betleem, o zonă de conflict între civili şi forţele de ordine. Sătul să vadă în fiecare zi întâlnirile brutale dintre militari şi protestatari, acesta a decis să ia atitudine, punând la cale un plan inedit.

"Mi s-a întâmplat de mai multe ori să mă trezesc cu diverse canistre de la gazele lacrimogene ce veneau direct pe geam, de afară, ceea ce ne perturba munca, aşa că am zis să fac ceva în privinţa aceasta", a declarat studentul.

Acesta merge pe străzile unde au existat altercaţii între manifestanţi şi forţele de ordine pentru a face rost de materia primă pentru decoraţiunile sale: recipiente lăsate în urmă de militari, în mare parte fiind vorba de canistre în care se aflau gazele lacrimogene folosite pentru a speria protestatarii. Walter are grijă ca acestea să fie curăţate bine, apoi vopsite, iar la final le aplică o fâşie de material colorat.

Decoraţiunile au şi un nume special, cu un mesaj pe măsură - "Coletele Păcii". Ornamentele sunt vândute atât online, cât şi celor care locuiesc în zonele respective. Tânărul student speră ca astfel să-i facă pe oameni mai conştienţi de situaţia palestinienilor din zonă.

"Presiunea internaţionlă va fi cea mai rapidă modalitate pentru a reinstaura justiţia în aceste locuri", a declarat Walter Brynjolfson într-un filmuleţ postat pe Facebook.

Decoraţiunile inedite sunt afişate în perioada Crăciunului în majoritatea cafenelelor din Betleem.

 

 
Tear Gas Christmas Ornaments

With a little ribbon and a lot of love, tear gas canisters find new life as Christmas ornaments in Bethlehem.

Posted by AJ+ on Tuesday, December 22, 2015

 

 

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici