Înregistrările repetiţiilor lui Michael ar putea fi lansate sub forma unor albume live

AEG Live, organizatorul celor 50 de concerte pe care Michael Jackson ar fi trebuit să le susţină la Londra, a filmat toate repetiţiile cântăreţului, totalizând 100 de ore, inclusiv repetiţia de miercuri de la Staples Center, cu o zi înainte de decesul acestuia, relatează hollywoodreporter.com.

23 afișări
Imaginea articolului Înregistrările repetiţiilor lui Michael ar putea fi lansate sub forma unor albume live

Înregistrările repetiţiilor lui Michael ar putea fi lansate sub forma unor albume live

Din analiza acestor înregistrări video se vor obţine informaţii utile despre adevărata stare de sănătate a "regelui muzicii pop" şi se va putea vedea dacă acesta era într-adevăr într-o formă fizică bună, aşa cum susţineau cântăreţii din backing vocals şi asiguratorii starului, sau slăbit, ieşit din formă şi complet nesigur, aşa cum au spun mulţi dintre prietenii şi cunoştinţele acestuia.

Deşi Michael Jackson nu mai era acelaşi cu cel de pe vremea "Thriller" sau "Bad", aceste înregistrări conţin suficient material audio pentru a lansa nu unul, ci două albume. Şi cum superstarul nu a înregistrat niciodată, în întreaga sa carieră, un album live, aceste înregistrări reprezintă o adevărată mină de aur.

"AEG a cheltuit 30 de milioane de dolari pentru a organiza toate aceste concerte", a declarat o sursă pentru The Hollywood Reporter. "Imaginile, lumina şi scena - totul era extraordinar. Au fost primii care au folosit o nouă tehnică de proiecţii 3D care îi vor da pe oameni pe spate".

Compania AEG trebuie să salveze cât mai mult din acest extravagant proiect de turneu, anulat, care ar fi trebuit să îi aducă doar cântăreţului american venituri în valoare de 300 de milioane de dolari.

Înainte de toate, biletele vor fi rambursate. AEG a declarat luni că peste 750.000 de fani plătitori de bilet ar putea să primească contravalorea biletelor sau să aleagă să primească biletul propriu zis, despre a căror grafică se spune că a fost realizată chiar de Michael Jackson. Fanii au la dispoziţie până pe 14 august pentru a se decide. Cei care optează pentru rambursare, toate cheltuielile plătite vânzătorilor autorizaţi de bilete vor fi incluse în această rambursare.

Fanii au cheltuit peste 90 de milioane de dolari pe bilete, ale căror preţuri variau între 82 de dolari şi 124 dolari, deşi anumiţi cumpărători au plătit sute de dolari pentru un bilet, cumpărat pe internet, de pe site-urile de licitaţii online.

AEG Live ar putea să conteze pe reacţia de solidaritate a fanilor care vor prefera fie să îşi păstreze biletele, ca o amintire amară a ceea ce ar fi putut să fie, fie să le valorifice mai târziu, după ce vor fi colecţionarii unor "opere" originale. Mulţi au procedat astfel după moartea lui Elvis Presley, în 1977.

Moartea lui Michael Jackson a dat multe dureri de cap directorilor de la AEG Live, promotorul celor 50 de concerte de la O2 Arena din Londra.

Compania a cheltuit deja milioane de dolari pentru pregătirea seriei de concerte, ce urma să debuteze pe 13 iulie, fără a mai vorbi despre faptul că cea mai mare sală de evenimente artistice din Londra va rămâne goală pentru 50 de nopţi.

Între timp, familia Jackson se pregăteşte să preia, treptat, controlul asupra averii starului american. Katherine Jackson, mama cântăreţului, a fost desemnată administratorul temporar al averii fiului ei decedat, care a primit, totodată, şi custodia temporară a celor trei copii ai starului.

Părinţii lui Michael Jackson cred că fiul lor a murit fără să lase în urma lui un testament valid, deşi mai multe surse au anunţat că anumite versiuni ale acestui testament se află în anumite birouri ale unor avocaţi.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici