Invazie de insecte în Las Vegas. Roiuri de greieri au acoperit clădiri celebre | VIDEO

Mai multe clădiri celebre din Las Vegas au fost acoperite de roiuri de greieri în ultima săptămână din iulie iar specialiştii spun că invazia ar putea să dureze săptămâni întregi, dar nu pot spune în ce fel va afecta turismul, arată New York Times.

582 afișări
Imaginea articolului Invazie de insecte în Las Vegas. Roiuri de greieri au acoperit clădiri celebre | VIDEO

Invazie de insecte în Las Vegas. Roiuri de greieri au acoperit clădiri celebre

Entomologii afirmă că invazia de greieri este provocată de condiţiile meteo, Las Vegas confruntându-se cu o vară cu precipitaţii peste media anuală de până acum.

Jeff Knight, entomolog la Departamentul de Agricultură din Nevada spune că insectele ar fi migrat din sudul statului Nevada şi, posibil, din Arizona, dar nu constituie un pericol: ”Nu muşcă, nu înţeapă. Oamenilor nu le plac. E de înţeles”.

Mai multe fotografii şi filmări din Las Vegas au început să circule pe reţelele sociale, mulţi utilizatori folosind comparaţii cu Biblia şi făcând afirmaţii cu ton apocaliptic.

Jeff Lockwood, profesor de ştiinţe naturale şi umane la Universitatea din Wyoming s-a specializat în studiul greierilor şi spune că infestarea nu ar fi un motiv de îngrijorare: “Putem să dăm vina pe cartea Exodului. Cred că de acolo vine pentru occidentali ideea că asemenea fenomene ar fi macabre şi periculoase”.

Cu toate că unele lăcuste, insectele despre care e vorba în Biblie, fac parte din familia greierilor, experiţii încearcă să îi convingă pe cei care sunt tentaţi să dea o interpretare apocaliptică fenomenului că greierii nu sunt lăcuste.

Insectele sunt atrase le lumina ultravioletă, ceea cea ar explica concentrarea insectelor în jurul clădirilor puternic iluminate din Las Vegas.

Specialiştii arată şi că folosirea insecticidelor nu ar rezolva problema decât pe moment iar fenomenul ar trebui să fie privit ca un eveniment normal.

Autorităţile arată că nu au niciun fel de informaţii privind felul în care invazia de insecte ar putea afecta turismul în oraş.

Taguri:
invazie,
greieri,
insecte

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici