"Iolaus" din Hercule, la 55 de ani. Michael Hurst, regizor pentru serialul de succes "Spartacus" - FOTO

Alături de "Hercule" (Kevin Sorbo) şi "Xena" (Lucy Lawless), personajul "Iolaus", jucat de actorul neo-zeelandez Michael Hurst, s-a numărat printre eroii care ne ţineau lipiţi de televizoare în anii de după Revoluţie. La aproape 20 ani de la celebrul rol, Michael Hurst este un reputat actor şi regizor, printre proiectele sale cele mai recente numărându-se serialul de succes "Spartacus".

3014 afișări
Imaginea articolului "Iolaus" din Hercule, la 55 de ani. Michael Hurst, regizor pentru serialul de succes "Spartacus" - FOTO

Michael Hurst, în rolul "Iolaus"

După câteva roluri mici în filme, Michael Hurst a primit, în 1984, rolul principal în primul film horror neo-zeelandez "Death Warmed Over", care a fost recompensat cu marele trofeu la Festivalul de filme SF din Paris.

Au urmat roluri în diferite seriale şi filme, precum şi pe scena teatrului, iar în 1995 primeşte rolul "Iolaus" în celebrul serial "Hercule - Călătorii legendare", după ce în prealabil jucase personajul şi în câteva filme de televiziune. 

Michael Hurst a jucat în "Hercule - Călătorii legendare" între 1995 şi 1999, devenind cunoscut în lumea întreagă graţie succesului de care s-a bucurat seria TV.

Cariera actorului neo-zeelandez a continuat şi după încheierea filmărilor la "Hercule", el având o filmografie bogată.

După ce a regizat mai multe episoade din "Hercule" şi "Xena - prinţesa războinică", în 2000, Michael Hurst a semnat ca regizor primul său film - Jubilee. În 2003, Hurst a devenit laureat al Premiului Fundaţiei Artei din Noua Zeelandă, iar doi ani mai târziu a primit Medalia de Merit "pentru servicii aduse teatrului şi filmului".

În prezent, Michael Hurst colaborează cu realizatorii seriei TV "Spartacus", el fiind regizorul şi producătorul mai multor episoade din toate cele trei sezoane ale serialului creat de HBO.

Actorul este căsătorit cu Jennifer Ward-Lealand, şi ea actriţă, cu care are doi copii: Jack Louis Ward Hurst (Născut în 1997) şi Cameron Lane Ward Hurst (născut în 1999).

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici