Irina Margareta Nistor: Crăciunul preferat - cu specialităţi suedeze şi cozonac în formă de trandafir

Criticul de film Irina Margareta Nistor a declarat, pentru MEDIAFAX, că a petrecut cel mai frumos Crăciun în 1992, când a gătit pentru familia sa o specialitate din bucătăria suedeză şi a avut pe masă un cozonac în formă de trandafir.

586 afișări
Imaginea articolului Irina Margareta Nistor: Crăciunul preferat - cu specialităţi suedeze şi cozonac în formă de trandafir

Irina Margareta Nistor: Crăciunul preferat - cu specialităţi suedeze şi cozonac în formă de trandafir (Imagine: Diana Iurkiewicz/Mediafax foto)

Irina Margareta Nistor şi-a amintit că în 1992 tocmai se întorsese dintr-o călătorie în Suedia, unde învăţase o reţetă specială de Crăciun: cartofi copţi, umpluţi cu icre de Manciuria. Astfel, ea a gătit această reţetă, pregătind o masă specială de Crăciun pentru familia sa.

Tot atunci, bunica şi mama Irinei Nistor au făcut cozonaci cu stafide şi cu nucă, unul dintre ei fiind în formă de trandafir. "Fără conotaţii politice însă", a spus râzând criticul de film.

Pentru că la momentul respectiv era profesoară la Conservator, Irina Margareta Nistor şi familia sa au fost colindaţi de studenţi, care au rămas la masa de Crăciun asezonată şi cu îngheţată de alune din grădina familiei, curcan şi punci.

În ceea ce priveşte darurile de sărbători, Irina Margareta Nistor a spus că, anul acesta, a primit în dar de Crăciun un DVD cu filmul "Iluzionistul". "M-am gândit că o să fie un an magic, cu iluzionişti", a spus criticul de film. Totodată, Irina Margareta Nistor consideră că filmele din anii '40, în special cele cu Shirley Temple, sunt cele mai potrivite pentru a fi oferite în dar de Crăciun. "De fapt, aceste filme sunt un dublu cadou, pentru că sunt şi vintage şi mai altfel", a mai spus Irina Margareta Nistor.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici