Jane Fonda revine pe Broadway după patru decenii (Video)

Actriţa americană Jane Fonda, câştigătoare a două premii Oscar, va reveni pe Broadway după 46 de ani, pentru a juca în piesa "33 Variations", ce va avea premiera în 2009, potrivit declaraţiei artistei.

32 afișări
Imaginea articolului Jane Fonda revine pe Broadway după patru decenii (Video)

Jane Fonda revine pe Broadway după patru decenii (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Piesa "33 Variations", scrisă şi regizată de Moises Kaufman, prezintă povestea fascinaţiei lui Beethoven pentru un vals popular şi cea a lui Katherine Brandt (rol interpretat de Fonda, n.r.), un muzicolog din zilele noastre, care va încerca să descopere originile acestei pasiuni a compozitorului.

"Sunt foarte încântată de noua piesă a lui Moises. Abia aştept să mă întorc pe scenă alături de el, prin acest rol pe care îl înţeleg atât de bine. Au trecut peste 40 de ani de atunci!", a declarat Jane Fonda.

Actriţa, în vârstă de 70 de ani, a debutat pe Broadway în 1960, în piesa "There Was a Little Girl", pentru care a fost nominalizată la premiile Tony, la categoria "cea mai bună actriţă". Ultima ei apariţie pe Broadway a fost în 1963, când a jucat în drama "Straniul Interludiu".

Celebra actriţă americană a câştigat premiul Oscar pentru cea mai bună actriţă în 1979, pentru rolul din "Întoarcerea acasă", şi în 1972, pentru partitura din "Klute".

Piesa "33 Variations" urmează să aibă premiera pe Broadway la începutul anului 2009.

Întoarcerea acasă (Coming Home)

Klute

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici