Jane Fonda va lansa un DVD cu exerciţii de fitness, la vârsta de 72 de ani

Actriţa americană Jane Fonda, în vârstă de 72 de ani, revine în lumea fitnessului profesionist şi va lansa un DVD cu exerciţii special concepute pentru persoanele în vârstă, informează aceshowbiz.com.

150 afișări
Imaginea articolului Jane Fonda va lansa un DVD cu exerciţii de fitness, la vârsta de 72 de ani

Jane Fonda va lansa un DVD cu exerciţii de fitness, la vârsta de 72 de ani (Imagine: MediafaxFoto/AFP)

Prin această iniţiativă, renumita actriţă americană doreşte să încurajeze persoanele în vârstă, în special pe acelea care nu au făcut niciodată exerciţii fizice cu regularitate, să înceapă să facă sport, prin intermediul unui program de fitness.

"Vom începe filmările la jumătatea lunii martie. Acest DVD se adresează unui segment de public neglijat de toată lumea, persoanele din aceeaşi generaţie cu mine, din generaţia «baby boom» (persoane născute în perioada 1946-1964, n.r.). Mă adresez acelor persoane care au încetat să mai facă sport sau care nu au făcut niciodată", a declarat Jane Fonda.

Actriţa americană speră că proiectul ei va avea la fel de mare succes ca şi celebrele ei casete video cu exerciţii de fitness, lansate în anii '80, deşi acest DVD va avea un buget de producţie foarte mic: "Nu dispunem de fonduri mari, nu avem hair stylist şi nici make-up artist. Vom face singuri toate aceste lucruri. Am scris scenariul acestui proiect în timp ce mă aflam într-o vacanţă de schi în Calgary (Canada) şi făceam exerciţii pe podeaua camerei mele de hotel".

Potrivit site-ului huffingtonpost.com, acest DVD urmează să fie lansat în 2011.

Jane Fonda a lansat 23 de casete video destinate pasionaţilor de fitness, a scris cinci volume ce cuprind diverse exerciţii de fitness şi şi-a împrumutat vocea pe 13 casete audio special concepute pentru acest tip de exerciţii fizice. Caseta video "Jane Fonda's Workout", lansată în 1982, s-a vândut în 17 milioane de exemplare.

Jane Fonda a filmat ultima casetă de fitness în 1995. De atunci, actriţa americană a suferit din cauza osteoartritei şi a suportat anul trecut o intervenţie de reconstrucţie a genunchiului, iar în 2005, a fost supusă unei intervenţii chirurgicale prin care i-a fost implantată o proteză de şold.

Într-un interviu devenit celebru, Jane Fonda a declarat că atribuie 30% din aspectul ei tânăr exerciţiilor fizice şi stilului de viaţă sănătos: "Datorez 30% genelor mele, 30% sexului bun, 30% exerciţiilor fizice şi stilului sănătos de viaţă, iar pentru cele 10 procente care au rămas trebuie să mulţumesc operaţiilor mele estetice. Sunt fericită, viaţa mea sexuală e mai bună, iar acum înţeleg viaţa mai bine decât în trecut. Nu vreau să fiu tânără din nou".

Jane Fonda a câştigat premiul Oscar pentru cea mai bună actriţă în 1979, pentru rolul din "Întoarcerea acasă", şi în 1972, pentru partitura din "Klute".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici