Jeff Bridges a lansat un album de muzică ambientală în scopuri caritabile

Actorul american Jeff Bridges a lansat în scopuri caritabile un album de muzică ambientală, despre care starul hollywoodian spune că are capacitatea de a-i ajuta pe oameni să adoarmă mai uşor, informează site-ul revistei New Musical Express.

154 afișări
Imaginea articolului Jeff Bridges a lansat un album de muzică ambientală în scopuri caritabile

Jeff Bridges (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Albumul "Sleeping Tapes" a fost înregistrat de Jeff Bridges în colaborare cu compozitorul Keefus Ciancia, care a colaborat la serialul "True Detective", şi cu inginerul de sunet Doug Sax. Albumul este disponibil pe site-ul DreamingWithJeff.com în sistem de streaming gratuit sau poate fi descărcat de pe acelaşi site contra unei sume care rămâne la alegerea utilizatorilor.

Toate încasările ce vor fi obţinute vor fi donate fundaţiei de caritate No Kid Hungry, o asociaţie care militează pentru eradicarea foametei în rândul copiilor.

Una dintre piesele de pe acest album, "Goodmorning, Sweetheart", conţine câteva fraze rostite Jeff Bridges, înregistrat în timpul unor discuţii matinale cu soţia sa, completate de sunetele generate de pregătirea micului dejun şi de tonuri ambientale. Într-un alt cântec, "IKEA", Jeff Bridges poate fi auzit în timp ce spune că doreşte să fie incinerat după moarte şi că cenuşa lui ar trebui să fie plasată într-un mic satelit care va pluti pe orbită în jurul Terrei.

Albumul "Sleeping Tapes" este disponibil şi într-o ediţie limitată de casete audio, dar şi într-o serie de discuri pe vinil.

Jeff Bridges nu se află însă la primul său proiect muzical. Actorul american şi-a lansat albumul de debut, "Be Here Soon", în anul 2000, iar în 2011 a colaborat cu T. Bone Burnett, un cântăreţ de muzică country, la cel de-al doilea album de studio al său, care îi poartă numele.

Actorul şi muzicianul Jeff Bridges a debutat pe marile ecrane în 1971, în filmul "The Last Picture Show/ Ultimul spectacol cinematografic", ce i-a adus prima nominalizare la Oscar. Jeff Bridges a fost din nou nominalizat la premiile Academiei de film americane, în 1974, pentru rolul din "Thunderbolt and Lightfoot/ Pe urmele banilor", în care l-a avut ca partener pe marile ecrane pe Clint Eastwood. Unul dintre cele mai notabile roluri ale sale este cel din "Tron", un SF cult, lansat în 1982, în care a interpretat rolul unui programator de jocuri video. Jeff Bridges a fost din nou nominalizat la Oscar în 1984, pentru rolul din "Starman/ Omul din stele".

Considerat unul dintre cei mai talentaţi actori ai generaţiei sale, Jeff Bridges a impresionat critica de specialitate cu rolurile din "Against All Odds/ Pe urmele lui Jessie" (1984), "Jagged Edge/ Lama zimţată" (1985), "Fearless/ Stare de şoc" (1993) şi în clasicul cult al fraţilor Coen, "Marele Lebowski" (1998). În 2000, Jeff Bridges a fost nominalizat pentru a patra oară la Oscar, pentru rolul din "The Contender/ Persona non grata", iar în 2005, a filmat din nou cu regizorul Terry Gilliam, fiind distribuit în "Tideland/ Ţara minunilor", după precedenta lor colaborare de succes, la pelicula "The Fisher King/ Regele pescar" din 1991. În 2008, veteranul actor american a fost distribuit în "Iron Man - Omul de oţel", iar în 2009, el a jucat în drama "Crazy Heart", pentru care a primit, printre altele, Oscarul, Globul de Aur şi premiul Sindicatului actorilor americani.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici