Jeremy Irons, în rolul unui sexolog, în "Lege şi ordine: Brigada specială"

Actorul britanic Jeremy Irons va interpreta rolul unui sexolog într-un episod din serialul de televiziune "Lege şi ordine: Brigada specială", informează allocine.fr.

92 afișări
Imaginea articolului Jeremy Irons, în rolul unui sexolog, în "Lege şi ordine: Brigada specială"

Jeremy Irons, în rolul unui sexolog, în "Lege şi ordine: Brigada specială" (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Ajuns la cel de-al 12-lea sezon, serialul TV "Lege şi ordine: Brigada specială" va avea în distribuţie foarte mulţi actori renumiţi. După Jason Wiles, Taryn Manning, Drea de Matteo, Shohreh Aghdashloo şi actriţa recompensată cu Oscar Olympia Dukakis, producătorii acestui serial au obţinut semnătura unui alt actor premiat cu Oscar: Jeremy Irons.

Actorul britanic va putea fi văzut într-un episod, intitulat "Mask", din acest serial, ce va fi difuzat pe postul NBC la începutul anului 2011. Jeremy Irons va interpreta rolul doctorului Cap Jackson, un psiholog care conduce o clinică specializată în tratarea dependenţei sexuale.

Jeremy Irons, în vârstă de 61 de ani, este un actor britanic de teatru, film şi televiziune. El şi-a început cariera în 1969 jucând într-un spectacol de teatru şi a debutat pe Broadway în 1984, în spectacolul "The Real Thing", care i-a adus un premiu Tony. Primul său rol major din cinematografie a fost cel din drama romantică "Logodnica locotenentul francez" (1981), care i-a adus prima nominalizare la premiile BAFTA.

După o serie de apariţii convingătoare în lungmetrajele "Moonlighting" (1982), "Trădare/ Betrayal" (1983) şi "Misiunea/ The Mission" (1986), actorul britanic a devenit celebru pe plan internaţional odată cu rolul din thrillerul psihologic "Inseparabilii/ Dead Ringers" (1988), regizat de David Cronenberg. În 1990, Jeremy Irons a făcut din nou un rol mare, jucând în "Misterul familiei Von Bullow/ Reversal of Fortune", prestaţia sa fiind recompensată cu o serie de premii importante, inclusiv un Oscar.

Printre celelalte filme importante în care a jucat se numără "Casa Spiritelor" (1993), "Regele Leu" (1994), "Greu de ucis 3" (1995), "Lolita" (1997), "Neguţătorul din Veneţia" (2004), "Julia" (2004) şi "Appaloosa" (2008).

Jeremy Irons joacă ocazional şi în producţii de televiziune, el câştigând Globul de Aur pentru rolul din serialul "Întoarcere la Brideshead" (1981). În 2006, Jeremy Irons a jucat alături de Helen Mirren în miniseria produsă şi difuzată de HBO "Elizabeth I", pentru care a fost recompensat cu al doilea Glob de Aur şi un premiu Emmy.

Actorul britanic a putut fi admirat şi în serialul de televiziune "Georgia O'Keeffe", lansat în 2009. El va interpreta, totodată, unul dintre rolurile principale din mult aşteptata miniserie TV de 10 episoade "The Borgias", produsă de Showtime, în care va juca rolul Rodrigo Borgia, patriarhul celebrei şi controversatei familii Borgia.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici