Kate Winslet: Rolul din "The Reader" a fost cel mai dificil din carieră (Video)

Kate Winslet, care şi-a câştigat o reputaţie de actriţă curajoasă, obţinând şase nominalizări la Oscar înainte de a împlini 33 de ani, a declarat că rolul din "The Reader", ce i-a adus un premiu al Academiei de film americane, a fost cel mai dificil din cariera ei.

499 afișări
Imaginea articolului Kate Winslet: Rolul din "The Reader" a fost cel mai dificil din carieră (Video)

Kate Winslet: Rolul din "The Reader" a fost cel mai dificil din carieră (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Kate Winslet, care a fost desemnată cea mai bună actriţă în rol principal la gala premiilor Oscar, duminică seară, a mărturisit că s-a simţit îngrozită înainte de a accepta acest rol, care a pus capăt seriei de cinci nominalizări anterioare care nu s-au concretizat într-un trofeu.

Winslet, care, anterior, a fost nominalizată pentru rolurile din "Raţiune şi simţire" (1995), "Titanic" (1997), "Iris" (2001), "Strălucirea eternă a minţii neprihănite" (2004) şi "Mici copii" (2006), a câştigat premiul Oscar cu rolul din "Cititorul/ The Reader", cel al unei foste gardiene dintr-un lagăr de concentrare nazist, Hanna Schmitz.

Actriţa britanică a declarat că Hanna Schmitz a fost cel mai dificil rol din cariera ei.

"Perioada dinainte de a accepta acel rol a fost îngrozitoare, deoarece nu ştiam dacă voi putea să joc acel rol", a mărturisit Winslet. "Procesul de luare a deciziei a fost un adevărat test de rezistenţă. Simţeam că nu există absolut nimic în scenariu de care să mă simt legată", a adăugat aceasta.

Actriţa a mărturisit că "cea mai grea parte" a fost să prezinte elementele umane ale personajului interpretat, alături de partea ei monstruoasă.

"A trebuit să fac din ea o fiinţă umană", a declarat Winslet. "A trebuit să fac din ea o femeie capabilă de o mare iubire şi afecţiune, de căldură şi vulnerabilitate, de vina pe care o resimţea. Ea trebuia să fie şi o femeie care avea cel puţin o anumită doză de curaj, mai ales în momentul în care a început să-şi ispăşească sentinţa în închisoare", a mai spus actriţa.

Filmul s-a făcut remarcat şi prin câteva scene sexuale fierbinţi cu un adolescent, care au generat multe controverse şi acuzaţii. Winslet a taxat aceste acuzaţii ca fiind "complet nepotrivite" şi l-a descris pe partenerul ei din film, David Kross, drept un profesionist model.

"S-au scris multe lucruri neadevărate despre acele scene sexuale şi despre vârsta lui David. El are 18 ani deja, este un tânăr bărbat, este extrem de profesionist şi este absolut strălucitor în film", a declarat Winslet.

"Pentru mine era important să mă asigur că David ştia perfect ce urmează să se întâmple în timpul filmărilor acelor scene, deoarece şi eu m-am aflat, la un moment dat, în situaţia în care cred că era Daniel - să nu ştii prea bine ce urmează să se întâmple, câte persoane urmau să se afle în cameră", a explicat Winslet.

"Adevărul este că, la sfârşitul zilei, şi asta este o parte a meseriei noastre, dar şi o importantă parte a acestei poveşti de dragoste, am trecut uşor peste acele scene, tocmai prin râs, am râs de ele", a mărturisit actriţa.

Născută pe 5 octombrie 1975, în Reading (Marea Britanie), Winslet provine dintr-o familie cu un îndelungat trecut artistic. Părinţii ei au fost actori de teatru, iar bunicii ei au deţinut un teatru. Winslet a debutat pe scenă la vârsta de cinci ani şi a apărut la televiziunea britanică la 13 ani.

Primele critici extrem de favorabile le-a primit patru ani mai târziu, când a interpretat rolul fetei dintr-un cuplu de tineri care conspira pentru a ucide pe cineva, în filmul "Heavenly Creatures", regizat de Peter Jackson, în 1994.

Winslet a mărturisit, duminică, că a visat la acest premiu Oscar de foarte mult timp. "Aş minţi dacă aş spune că nu am pregătit o versiune a acestui discurs. Aveam, probabil, opt ani şi ţineam discursul de mulţumire în faţa oglinzii din baie, iar acest premiu era o sticluţă de şampon", a mărturisit Winslet publicului prezent la cea de-a 81-a gală organizată de Academia de film americană.

Kate Winslet este căsătorită cu regizorul Sam Mendes, autorul filmelor "American Beauty" şi "Drumul spre pierzanie". Cuplul are un fiu în vârstă de cinci ani, Joe, iar Winslet mai are o fiică, Mia, dintr-o căsătorie anterioară.

Citeşte şi:

"Slumdog Millionaire", premiul Oscar pentru cel mai bun film

Penelope Cruz, Oscar pentru cel mai bun rol secundar feminin

Heath Ledger, Oscar pentru cel mai bun rol secundar masculin

Lista completă a câştigătorilor celei de-a 81-a ediţii a premiilor Oscar

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici