Keith Richards, eternul rebel, fondator al trupei The Rollling Stones, împlineşte 70 de ani

Keith Richards, chitarist de legendă şi membru fondator al trupei britanice The Rolling Stones, împlineşte miercuri vârsta de 70 de ani şi îşi serbează ziua de naştere pregătind un nou turneu alături de eternul său tovarăş de drum, nu mai puţin celebrul şi nu mai puţin excentricul Mick Jagger.

135 afișări
Imaginea articolului Keith Richards, eternul rebel, fondator al trupei The Rollling Stones, împlineşte 70 de ani

Keith Richards (Imagine: Arhiva Mediafax Foto / AFP)

Keith Richards va sărbători nu doar împlinirea vârstei de 70 de ani - aşa cum a făcut-o şi Mick Jagger la sfârşitul lunii iulie -, ci şi 30 de ani de căsătorie cu fostul top-model Patti Hansen, cu care are două fiice, Theodora şi Alexandra. Artistul britanic are alţi trei copii dintr-o relaţie precedentă cu actriţa italiană Anita Pallenberg.

Bentiţă pe cap, cămaşa descheiată, voce cavernoasă şi un chip marcat de numeroşii ani de excese: fizicul lui Keith Richards întruchipează însăşi esenţa rock and roll-ului.

Cu o zi înainte de această dublă aniversare, pagina oficială de internet a artistului îi invita pe toţi fanii acestuia să scrie comentarii drept "cadouri" pentru celebrul chitarist.

Keith Richards pregăteşte în plus încă un turneu cu colegii săi din The Rolling Stones, care va începe pe 21 februarie 2014 la Abu Dhabi şi se numeşte "14 on fire".

"Oamenii mă întreabă: «De ce nu te opreşti?». Cred că ei nu au înţeles. Nu fac asta doar pentru bani, nici pentru ei. O fac pentru mine", scria Keith Richards în "Life", autobiografia sa, publicată în 2010.

Mulţi ani au trecut de când Keith Richards a plecat din Dartford, localitate de la periferia Londrei unde trăia familia sa, aparţinând clasei muncitoare, înainte de a-l întâlni, aşteptând un tren, pe Mick Jagger, pe care îl cunoştea deja din şcoala primară, şi de a forma împreună, în 1962, The Rolling Stones, astăzi una dintre cele mai renumite trupe rock din lume.

Împreună, cei doi au compus majoritatea pieselor trupei The Rolling Stones şi, în paralel cu rivalii lor de la The Beatles, au revoluţionat muzica anilor '60.

Keith Richards şi-a afirmat stilul cu riff-urile sale legendare, intrând în memoria publicului cu piese precum "Satisfaction", "Jumping Jack Flash", "Sympathy for the Devil" şi "Start Me Up".

Keith Richards şi Mick Jagger şi-au construit aura de legendă promovându-şi cu predilecţie imaginea lor de "băieţi răi", acest fapt fiind valabil în special pentru Keith: femei, droguri, alcool, scandaluri şi arestări au marcat vieţile lor din anii '60 - '70, înainte de moartea tragică a celuilalt chitarist şi fondator al trupei, Brian Jones, în 1969.

Pentru mulţi dintre fanii trupei britanice, eternul rebel Keith Richards rămâne "sufletul" grupului The Rolling Stones, chiar mai mult decât solistul cu alură de "dandy", Mick Jagger.

The Rolling Stones, înfiinţată la Londra, în 1962, este una dintre cele mai renumite formaţii rock din lume. Trupa este formată din Mick Jagger, Keith Richards, Charlie Watts şi Ronnie Wood. The Rolling Stones a vândut peste 200 de milioane de albume în lumea întreagă şi a susţinut mii de concerte cu casa închisă.

În 2007, formaţia The Rolling Stones a concertat şi în România, în Bucureşti.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici