Kenny G a concertat la Bucureşti, în faţa a aproximativ 3.000 de persoane

Saxofonistul american Kenny G a susţinut, joi seară, un concert la Sala Palatului din Bucureşti, în faţa unui public de aproximativ 3.000 de persoane.

173 afișări
Imaginea articolului Kenny G a concertat la Bucureşti, în faţa a aproximativ 3.000 de persoane

Kenny G a concertat la Bucureşti, în faţa a aproximativ 3.000 de persoane (Imagine din arhiva Mediafax Foto/AFP)

Concertul de la Bucureşti a început la ora 19.20, după ce publicul care a intrat în sală a fost întâmpinat chiar de Kenny G. Acesta se afla în holul Săli Palatului, la standul la care se vindeau albumele sale, pe care oferea autografe pentru cumpărători.

După ce şi-a promovat cel mai recent album, "Rythm & Romance", cum a putut mai bine, artistul i-a lăsat pe plătitorii de bilet să-şi ocupe locurile, făcându-şi apoi intrarea în sală printre spectatorii care-l urmăreau trecând pe lângă ei, pe sub luminile reflectoarelor. El s-a oprit pe un mic podium amplasat între rândurile de scaune şi de acolo şi-a fermecat ascultătorii cu câteva dintre piesele sale.

Intrat în Cartea Recordurilor pentru cea mai lungă notă muzicală cântată la saxofon - 45 minute şi 12 secunde -, Kenny G nu s-a dezminţit nici la Bucureşti, unde, la finalul piesei "Silouethe", a "lungit" o notă mai bine de 2 minute, timp în care s-a plimbat printre scaune, a dat mâna cu cei din public, pentru ca încele din urmă să-şi ocupe locul pe scenă, alături de cei cinci muzicieni care l-au acompaniat - doi chitarişti, doi percuţionişti şi un pianist.

Kenny G a trecut de la o piesă la alta fără prea mult timp de vorbă şi fără pauze mai mari decât îngăduiau aplauzele spectatorilor.

"Regret că româna mea nu este foarte bună, dar am să mă străduiesc", s-a adresat în româneşte Kenny G celor din public, spre deliciul acestora. "În seara asta este pentru prima dată când suntem în România şi ne bucurăm că suntem aici", a mai zis el.

De asemenea, cântăreţul, care în 1994 a câştigat premiul Grammy pentru cea mai bună compoziţie instrumentală ("Forever In Love"), tot pentru a-şi promova cel mai nou album, a organizat un concurs pentru spectatori, în urma căruia unul dintre aceştia a câştigat un saxofon de-al său.

Concertul de la Bucureşti a durat în jur de o oră şi jumătate.

Instrumentistul Kenneth Gorelick, născut în 1956 şi cunoscut mai bine sub numele de scenă Kenny G, a devenit celebru odată cu cel de-al patrulea album al său, "Duotones", lansat în 1986.

În 2003, Kenny G s-a clasat pe locul 25 în topul celor mai bine vânduţi artişti din lume.

Song Bird

 Tribeca

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici