Kitty Wells, o legendă a muzicii country, a murit la vârsta de 92 de ani

Cântăreaţa Kitty Wells, prima artistă solo din istoria muzicii country care a reuşit să ajungă pe prima poziţie în topul american de specialitate, a murit la vârsta de 92 de ani.

204 afișări
Imaginea articolului Kitty Wells, o legendă a muzicii country, a murit la vârsta de 92 de ani

Kitty Wells (Imagine: Los Angeles Times)

Kitty Wells a murit în locuinţa ei din oraşul Nashville, în urma complicaţiilor cauzate de un atac cerebral, informează bbc.co.uk.

Artista a ajuns pe primul loc în topul american de muzică country în 1952, cu piesa "It Wasn't God Who Made Honky Tonk Angeles".

Din 1953 până în 1968, Wells a fost cea mai importantă voce feminină din muzica country, înainte de a fi "detronată" de Tammy Wynette.

Pe parcursul carierei sale, Kitty Wells, pe numele ei adevărat Ellen Muriel Deason Wright, a înregistrat 50 de albume şi a avut 25 de piese care au intrat în Topul 10 al clasamentului de specialitate.

Piesa ei din 1955 "Making Believe" a fost inclusă pe coloana sonoră a filmului "Mississippi Burning" (1988).

Printre celelalte hituri ale ei se numără cântecele "The Things I Might Have Been", "Left to Right", Heartbeak USA" şi un cover al piesei "I Can't Stop Loving You" a lui Don Gibson.

A început să cânte la chitară încă din adolescenţă, iar la vârsta de 19 ani s-a căsătorit cu muzicianul Johnny Right, cu care a avut trei copii.

Kitty Wells a fost inclusă în Country Music Hall of Fame în anul 1976.

În 1991 a primit un premiu onorific pentru întreaga carieră din partea National Academy of Recording Arts and Sciences, organizaţia care decernează premiile Grammy.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici