"La donna e mobile" - piesa pregătită de Costel Busuioc pentru "Hijos de Babel"

Costel Busuioc, românul din Spania care a fost supranumit "Pavarotti din Banat" graţie calităţilor vocale care au cucerit nu doar publicul, ci şi juriul la cele şase etape ale concursului "Hijos de Babel", va participa la gala cu numărul şapte, de miercuri seara, cu piesa "La donna e mobile".

27 afișări
Imaginea articolului "La donna e mobile" - piesa pregătită de Costel Busuioc pentru "Hijos de Babel"

"La donna e mobile" - piesa pregătită de Costel Busuioc pentru "Hijos de Babel"

Potrivit site-ului www.babel.rtve.es, Costel va interpreta, în etapa a 7-a a concursului, celebra piesa atât de des cântată de tenorul Luciano Pavarotti.

În celelalte şase gale ale competiţiei, Costel Busuioc a cântat "Nessum dorma", "Carusso", "Granada", "Con te partiro", "O sole mio" şi "Ave Maria".

Costel Busuioc se află, după a şasea rundă de concurs, în fruntea clasamentului, cu 27 de puncte.

Câştigătorul concursului "Hijos de Babel" va semna un contract cu Sony BMG pentru a urma o carieră muzicală, iar organizatorii emisiunii vor sprijini realizarea unor proiecte în ţările de origine ale celor trei finalişti, finanţate cu ajutorul veniturilor obţinute din descărcarea online a melodiilor lor.

În tinereţe, "Pavarotti din Banat" a păzit oi, apoi a spălat vagoane în Gara de Nord din Timişoara şi a lucrat ca maseur la un azil. Dornic să asigure familiei sale un trai normal, acesta a plecat în Spania, unde a muncit ca zidar.

Fascinaţi de vocea lui, prietenii l-au sfătuit să meargă la concursul "Hijos de Babel", difuzat de televiziunea naţională spaniolă, la care a câştigat, miercuri seara, şi cea de-a cincea etapă.

Ministrul Culturii şi Cultelor, Adrian Iorgulescu, a anunţat că intenţionează să-i ofere lui Costel Busuioc o bursă pentru studii de canto şi teoria muzicii la Universitatea Naţională de Muzică din Bucureşti.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici