VIDEO  La picnic cu ursul. O familie din Mexic care sărbătorea aniversarea fiului cu sindrom Down, vizitată de un musafir nepoftit care le-a înfulecat toată mâncarea

O femeie din Mexic şi-a protejat cu curaj fiul după ce un urs a sărit pe masa de picnic destinată zilei de naştere a băiatului ei şi a devorat tacos şi enchiladas la câţiva centimetri de faţa lui.

643 afișări
Imaginea articolului La picnic cu ursul. O familie din Mexic care sărbătorea aniversarea fiului cu sindrom Down, vizitată de un musafir nepoftit care le-a înfulecat toată mâncarea

Sursa foto: Captură de ecran Youtube

Silvia Macías din Mexico City se deplasase în parcul Chipinque de la periferia oraşului Monterrey, situat în nordul ţării, pentru a sărbători cea de-a 15-a aniversare a fiului ei, Santiago, care suferă de sindromul Down.
 
La scurt timp după ce s-au aşezat să mănânce bucatele pe care le aduseseră, ursul şi-a făcut apariţia şi a sărit pe masă, înfulecând cartofi prăjiţi, enchiladas, tacos şi salsa. O înregistrare video realizată de prietena ei, Angela Chapa, o arată pe Macías stând la câţiva centimetri de gura ursului, ţinându-l în braţe pe Santiago şi protejându-i ochii cu mâna. Ea şi-a ţinut ochii în jos, pentru a evita orice ar fi putut considera ursul o provocare.
 
@abcnewsaus A hungry black bear interrupted a family picnic in Mexico, devouring a selection of enchiladas and tacos. #Taco #Enchiladas #Bear #WhatThe #Mexico #ABCNews ♬ original sound - ABC News Australia
"Cel mai rău lucru era ca Santiago să se sperie", şi-a amintit Macías marţi, într-un interviu acordat The Associated Press. "Lui Santiago îi este foarte frică de animale, o pisică sau un câine, orice animal îl sperie foarte mult".
 
"De aceea i-am acoperit ochii, pentru că nu am vrut să vadă şi să ţipe sau să fugă. Mi-a fost teamă să nu cumva să se sperie sau să ţipe, căci astfel ar fi alertat ursul şi acesta ar fi reacţionat”, a spus ea despre incidentul de luni.
 
Macías a spus că ea şi Chapa se gândiseră anterior la posibilitatea unei întâlniri cu urşii, aceştia sunt apariţii obişnuite în parc, deşi de obicei ies mai mult spre zori sau spre amurg, nu la prânz, şi au elaborat un plan, relatează ABC News.
 
"Vom juca un joc în care îi vom acoperi ochii lui Santiago şi ne vom comporta ca nişte statui", şi-a amintit ea repetându-i băiatului planul.
 
Şi exact asta au făcut: Santiago a rămas nemişcat, chiar dacă "ursul era foarte aproape de noi, îl auzeam cum mârâia, cum mânca, puteai să simţi mirosul ursului. Era într-adevăr foarte, foarte, foarte aproape".
 
Întrebat dacă a fost speriat, Santiago, care frecventează şcoala gimnazială în Mexico City, a spus "da, foarte mult".
 
Prietena lor descurcăreaţă, Angela, care a filmat scena, locuieşte în Monterrey şi ştia care este comportamentul adecvat în cazul întâlnirii cu un urs negru: să nu fugi niciodată.
 
Ea a observat o farfurie de enchiladas pe care ursul nu o mâncase, fiindcă ursul părea să prefere cartofii prăjiţi şi, ca un adevărat mexican, a mâncat şi salsa, aşa că a aruncat farfuria departe, după ce i-a arătat-o animalului. Aşa cum era de aşteptat, animalul a urmărit mâncarea, iar Angela a stat în faţa ursului, protejându-i pe Macías şi pe fiul ei şi permiţându-le să se retragă în linişte.
 
În cele din urmă, ursul a plecat. Santiago şi-a primit până la urmă porţia de tacos de ziua lui de naştere şi totul s-a terminat cu bine. Macías spune că nu se consideră o eroină.
 
"Cred doar că sunt o mamă care şi-a protejat puiul", a spus ea.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici