Lenjerie intimă a escrocului Bernard Madoff, vândută la licitaţie pentru 200 de dolari

Articole de lenjerie intimă ale escrocului Bernard Madoff - celebrul magnat din lumea finanţelor condamnat la 150 de ani de închisoare pentru fraudă - au fost vândute pentru 200 de dolari în cadrul unei licitaţii online care a avut loc sâmbătă la Miami.

179 afișări
Imaginea articolului Lenjerie intimă a escrocului Bernard Madoff, vândută la licitaţie pentru 200 de dolari

Lenjerie intimă a escrocului Bernard Madoff, vândută la licitaţie pentru 200 de dolari (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

La această licitaţie organizată de US Marshals Service au fost tranzacţionate şi alte obiecte confiscate de autorităţile americane din reşedinţele lui Madoff. Printre aceste obiecte s-au numărat piese de mobilier, perechi de pantofi, crose de golf şi diverse opere de artă, informează bbc.co.uk.

Organizatorii au obţinut suma totală de 400.000 de dolari, care va fi donată victimelor escrocate de Bernie Madoff.

Bernie Madoff, arestat pe 11 decembrie 2008, este considerat cel mai mare escroc din istoria operaţiunilor bursiere. Judecat la vârsta de 71 de ani, Madoff a fost acuzat de delapidarea a 65 de miliarde de dolari, găsit vinovat pentru 11 capete de acuzare şi condamnat, în 2009, la o pedeapsă de 150 de ani de închisoare.

Potrivit publicaţiei Miami Herald, 14 perechi de chiloţi care i-au aparţinut lui Madoff, confiscate din reşedinţa din Palm Beach a escrocului, au fost vândute cu suma totală de 200 de dolari.

Un alt cumpărător a plătit 31.000 de dolari pentru un ceas Rolex ce i-a aparţinut lui Madoff, iar o operă de artă intitulată "Nude", realizată de fotograful Edward Weston, a fost achiziţionată pentru 4.600 de dolari.

Aproximativ 6.000 de persoane au participat la această licitaţie, conectându-se pe internet, iar circa 150 de persoane au ţinut să fie prezente la faţa locului.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici