Locuinţele în care aceeaşi cameră este dormitor, bucătărie şi baie. Cât de multe lucruri încap în patru metri pătraţi - GALERIE FOTO

Un grup care documentează condiţiile dificile în care trăiesc familiile sărace din unul dintre cele mai bogate oraşe ale lumii a publicat un set de fotografii înfăţişând momente din zilele unor asemenea familii, care îşi îngrămădesc toată viaţa într-o casă cu puţin mai mare decât o toaletă sau un şifonier.

1631 afișări
Imaginea articolului Locuinţele în care aceeaşi cameră este dormitor, bucătărie şi baie. Cât de multe lucruri încap în patru metri pătraţi - GALERIE FOTO

Locuinţele în care aceeaşi cameră este dormitor, bucătărie şi baie (Imagine: Society for Community Organisation)

Imaginile deprimante surprind viaţa pe care cele mai nevoiaşe familii din Hong Kong o duc în spaţii cu dimensiuni uimitor de reduse care servesc în acelaşi timp drept bucătărie, dormitor, sufragerie, cămară şi baie, scriu cei de la Daily Mail.

Printre locuitorii acestor mahalale urbane din metropola asiatică se numără persoane în vârstă, şomeri, familii cu venituri mici şi nefamilişti.

Fotografiile le aparţin membrilor Societăţii pentru Organizarea Comunităţii (Society for Community Organisation - SoCO), cu sediul în Hong Kong, şi au fost făcute cu scopul de a documenta condiţiile de viaţă ale celor mai neprivilegiaţi locuitori.

Cu o suprafaţă de 1.104 kilometri pătraţi şi o populaţie de şapte milioane, Hong Kong este una dintre zonele cu cea mai mare densitate de locuitori din lume şi cu preţuri foarte mari pentru chirie - aproximativ 90 de dolari din Hong Kong (38 de lei) pe mai puţin de un metru pătrat

În una dintre fotografii, o familie de patru persoane trebuie să împartă un pat dublu care abia le mai lasă spaţiu de mişcare. Asemenea celor mai multre dintre imagini, pereţii sunt acoperiţi de la podea la tavan cu rafturi umplute cu mâncare, haine, produse cosmetice şi alte lucruri de folosinţă zilnică.

Potrivit grupării SoCO, povestea este cam aceeaşi pentru sute de mii de alţi oameni nevoiaşi din Hong Kong, nu doar pentru regiunile în care au fost făcute fotografiile: Sham Shui Po, Yau Tsim Mong şi Kowloon City.

"Hong Kong este privit drept unul dintre cele mai bogate oraşe din lume. Totuşi, în spatele acestei prosperităţi se află o mare inegalitate în avere şi un grup uitat de oameni săraci", a spus directorul acestei grupări, Ho Hei Wah, pentru MailOnline.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici