Lungmetraje regizate de Ken Loach,Wim Wenders şi Fatih Akin, în 2015 în cinematografele din România - VIDEO

Lungmetraje regizate de cineaştii Ken Loach, Wim Wenders şi Fatih Akin, prezentate la festivaluri de renume precum Cannes, Veneţia şi Toronto, se numără printre cele 14 filme distribuite de Independenţa Film care vor avea premiera, în 2015, în cinematografele din România.

134 afișări
Imaginea articolului Lungmetraje regizate de Ken Loach,Wim Wenders şi Fatih Akin, în 2015 în cinematografele din România - VIDEO

Lungmetraje regizate de Ken Loach,Wim Wenders şi Fatih Akin, în 2015, în cinematografele din România (Imagine: captură "Mommy", de Xavier Dolan)

În buna tradiţie a anilor precedenţi, Independenţa Film va aduce şi în prima parte a lui 2015 filme care au participat în competiţii, au fost premiate la festivaluri internaţionale de prestigiu, precum Cannes, Veneţia, Toronto şi altele.

"Mami/ Mommy", de Xavier Dolan, cu Anne Dorval, Antoine-Olivier Pilon şi Suzanne Clément, care a primit premiul juriului la Festivalul de Film de la Cannes 2014, va avea premiera pe 23 ianuarie. "Mami" este povestea unei femei văduve şi a fiului ei, un adolescent în vârstă de 15 ani, care suferă de sindromul ADHD. Efortul disperat al mamei de a avea grijă de băiatul ei de una singură pare a primi un ajutor nesperat. Kyla, o misterioasă fată mutată recent pe strada lor, se oferă să dea o mână de ajutor şi asta ar putea readuce un echilibru în vieţile tuturor.

De asemenea, Independenţa Film aduce pe marile ecrane din România filmul "Wish I Was Here", de Zach Braff, care a avut premiera la Sundance Film Festival în ianuarie 2014. Filmul, care intră în cinematografe pe 13 februarie, îl prezintă pe Aidan Bloom, la cei 35 de ani ai săi, care se trezeşte pus în faţa unor probleme care îl fac să îşi reexamineze viaţa, cariera şi familia.

"O duminică frumoasă/ Un beau dimanche/ Going Away", de Nicole Garcia, va avea premiera în martie 2015. Baptiste (Pierre Rochefort) este genul solitar. Profesor undeva în sudul Franţei, niciodată nu rezistă mai mult de trei săptămâni în acelaşi loc de muncă. Într-o vineri după amiază, el se trezeşte că trebuie să aibă grijă de Mathias, un elev de-al său pe care nu a venit nimeni să-l ia de la şcoală. Băiatul îl duce pe profesor acasă, la mama sa, Sandra (Louise Bourgoin). Sandra se dovedeşte a fi o tipă foarte drăguţă care acum lucrează pe o plajă, lângă Montpellier. Trioul format se leagă din prima, ca un fel de familie întreagă pe care cei trei nu au avut-o, nici unul, niciodată. Însă magia nu poate dura la nesfârşit. Sandra datorează nişte bani pe care dacă nu-i restituie, se pot întâmpla lucruri grave. Baptiste se hotărăşte să o ajute, ocazie cu care însă face o călătorie în trecutul său, acolo unde se ascunde cel mai bine păstrat secret al lui.

Printre filmele lui 2015 se numără şi "Jimmy's Hall", de Ken Loach, cu Barry Ward, Simone Kirby şi Andrew Scott, un film care a fost selectat în competiţia de la Cannes şi care va avea premiera pe 6 martie. Astfel, în 1921, Jimmy Gralton ridică un salon de dans la o răscruce de drumuri de ţară din Irlanda. Aici tinerii vin să danseze, să înveţe, să discute, sau să viseze. Dar, mai presus de toate, să se distreze şi să fie liberi. Jimmy"s Hall întruchipează spiritul acelor oameni care gândesc liber. După 10 ani, Jimmy se întoarce din New York şi redeschide salonul. Însă acum este anul 1932 şi în ţară este război civil.

"Sarea pământului/ Le Sel de la terre/ The Salt Of The Earth", regizat de Wim Wenders şi Juliano Riberiro Salgado, este un documentar biografic, portretul lui Sebastião Salgado, cunoscutul fotograf brazilian, văzut prin ochii a două persoane: regizorul Juliano Ribeiro Salgado, fiul care încearcă să înţeleagă mai bine de ce tatăl său a stat mai mult plecat de-acasă, şi regizorul Wim Wenders, fotograf şi mare admirator al operelor lui Salgado Senior, care va avea premiera pe 26 martie.

"Preţul gloriei/ La rançon de la gloire/ The Price of Fame", de Xavier Beauvois, film selectat în competiţia oficială a Festivalului Internaţional de Film de la Veneţia din 2014, va avea premiera pe 10 aprilie.

Pe malurile lacului Geneva există un mic oraş elveţian, Vevey. Este finele anilor '70. La ieşirea din închisoare, Eddy - un belgian în vârstă de 40 de ani, de meserie escroc - este aşteptat de amicul său, Osman. Cei doi fac un pact: Eddy va putea locui la Osman, în schimb, va trebui să aibe grijă de fiica sa în vârstă de 7 ani, în timp ce mama ei se află internată în spital. Este Crăciunul, dar sărăcia în care se zbat toţi îl face pe Eddy să fie mai înverşunat decât era. Într-o zi, la televizor se anunţă moartea lui Charlie Chaplin împreună cu vestea averii sale fabuloase. Lui Eddy îi vine o idee trăznită: ce-ar fi dacă ei ar fura corpul marelui actor şi ar cere apoi răscumpărare familiei? Inspirat din fapte reale, filmul brodează pe marginea conceptului îndrăzneţ de resuscitare a lui Chaplin. Un Chaplin al cărui suflet începe să îi posede pe cei doi inadaptaţi, până când aventura lor devine o poveste demnă de însuşi marele Charlie Chaplin.

Drama istorică "The Cut", de Fatih Akin, un lungmetraj selectat în competiţia oficială a Festivalului Internaţional de Film de la Veneţia din 2014, va intra în cinematografele din România pe 24 aprilie.

Mardin (oraş din sud-estul Turciei, n.r), 1915. Într-o noapte, autorităţile turce execută o razie şi îi arestează pe toţi bărbaţii armeni din oraş, inclusiv pe tânărul fierar Nazaret Manoogian. După câţiva ani, reuşind să supravieţuiască ororilor genocidului, tânărul află că cele două fiice ale sale încă trăiesc. Devine obsedat de ideea de a le găsi. Căutarea îl poartă de la deşerturile Mesopotamiei, prin Havana, până în preeriile din North Dakota. În această odisee a sa, Nazaret întâlneşte o varietate întreagă de oameni: personaje angelice şi suflete mari, dar şi genul diabolic, încarnarea diavolului însuşi.

"Miss Julie", de Liv Ullmann, cu Colin Farrell, Jessica Chastain şi Samantha Morton, va avea premiera pe 8 mai. Filmul o prezintă pe fiica neastâmpărată a unui aristocrat anglo-irlandez care îl provoacă pe valetul tatălui ei să o seducă.

"3 inimi/ Coeurs/ 3 Hearts", de Benoît Jacquot, o dramă cu Benoît Poelvoorde, Charlotte Gainsbourg, Chiara Mastroianni şi Catherine Deneuve, care a fost selectat în competiţia Festivalului Internaţional de Film de la Veneţia 2014, va intra în cinematografele din România pe 22 mai. Într-o noapte, într-un orăşel provincial din Franţa, Marc - care tocmai a ratat trenul înapoi spre Paris - o cunoaşte pe Sylvie. Cei doi cutreieră străzile până spre dimineaţă, vorbind despre orice, mai puţin despre ei înşişi, în perfectă armonie. Apoi Marc ia primul tren, nu înainte de a-şi stabili o întâlnire cu Sylvie la Paris, câteva zile mai târziu. Sylvie se duce la întâlnire, însă Marc nu reuşeşte să ajungă. El începe să o caute şi sfârşeşte prin a găsi o altă femeie, pe Sophie. Marc nu ştie că Sophie este sora lui Sylvie. Ulterior, Marc şi Sylvie reuşesc să se întâlnească. Iar armonia iniţială încă este acolo. Doar că acum este prea târziu.

De asemenea, Independenţa Film aduce pe marile ecrane "Pasolini", de Abel Ferrara, cu Willem Dafoe (în rolul lui Pasolini), Riccardo Scamarcio şi Ninetto Davoli, şi "Întoarcere la Itaca/ Retour à Ithaque", de Laurent Cantet, cu Isabel Santos, Jorge Perugorría şi Fernando Hechevarria, care vor avea premiera pe 5 iunie, respectiv 19 iunie.

Cinefilii români vor putea viziona şi filmele "O oră de linişte/ Une heure de tranquillité", de Patrcie Leconte, cu Christian Clavier, Carole Bouquet şi Valérie Bonneton, începând din 3 iulie, iar de pe 31 iulie, "A doua şansă/ A Second Chance", de Susanne Bier, câştigătoarea premiului Oscar în 2011 cu filmul "In a Better World", la categoria "cel mai bun film străin". Filmul are în ditribuţie pe actorii Nikolaj Coster-Waldau, Ulrich Thomsen, Nikolaj Lie Kaas şi May Andersen.

De asemenea, pe 4 septembrie va intra în cinematografe filmul "Absentul/ Fasandræberne", de Mikkel Nørgaard, unde iţele investigaţiilor în cazul asasinării unor gemeni îi duce pe poliţişti în mijlocul unui grup de studenţi eminenţi, proveninţi clasele superioare ale societăţii scandinave. Nimic nu e ceea ce pare a fi.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici