Video Madonna a renunţat la Warner Music pentru Live Nation

Madonna a confirmat că a renunţat la compania de înregistrări Warner Music, cu care a avut o colaborare de peste 20 de ani, pentru organizatorul de evenimente american Live Nation, care i-a oferit un contract "fără precedent", potrivit AFP.

1 afișare

"Preşedintele Live Nation, Michael Rapino, confirmă faptul că Madonna a încheiat un parteneriat global fără precedent cu Live Nation, devenind astfel prima artistă din divizia «Artist Nation»", a indicat compania într-un comunicat.

Pe 10 octombrie, Wall Street Journal a dezvăluit faptul că, potrivit acestei înţelegeri, Madonna, în vârstă de 49 de ani, va primi de la Live Nation suma de 120 de milioane de dolari pe 10 ani.

Marţi, Live Nation nu a comunicat nici valoarea noului contract, nici durata pe care a fost încheiat acesta.

Contractul prevede ca Live Nation să obţină drepturile asupra a trei noi albume ale cântăreţei, să-i organizeze turneele şi să vândă produse promoţionale care exploatează imaginea Madonnei, potrivit publicaţiei americane.

"Modelul industriei muzicale s-a schimbat, şi în calitate de artist şi om de afaceri trebuie să mă adaptez acestei schimbări", a spus Madonna. Potrivit cântăreţei, posibilităţile deschise prin acest parteneriat sunt "nelimitate".

"Compania mi-a oferit un parteneriat şi cred că după 25 de ani de activitate îl merit", a indicat cântăreaţa, care a devenit acţionar Artist Nation.

Rapino a mai spus că acest contract este un "moment decisiv în istoria muzicii". Acest tip de înţelegere, numit "contract la 360 de grade", permite companiilor muzicale să exploateze la maximum artiştii din punct de vedere comercial.

Cu această înţelegere, Madonna îşi întăreşte poziţia de cea mai bine plătită cântăreaţă din lume, pe care o deţine din 2005.

De la lansarea sa, în 1982, Madonna a devenit una dintre cele mai mari staruri ale muzicii pop, cu peste 200 de milioane de albume vândute.

Turneul său din 2006, "Confessions", a stabilit recordul de încasări pentru o artistă. Ultimele trei turnee ale Madonnei au avut încasări totale de 400 de milioane de dolari.

Averea personală a Madonnei a fost evaluată de publicaţia Forbes la 325 de milioane de dolari.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici