Mănuşile folosite de Muhammad Ali în "Lupta secolului", scoase la licitaţie

Mănuşile de box folosite de Muhammad Ali în meciul din 1971 contra lui Joe Frazier, de la Madison Square Garden din New York, în ceea ce a fost denumit "Lupta secolului", vor fi scoase la vânzare, a anunţat casa de licitaţii Heritage.

94 afișări
Imaginea articolului Mănuşile folosite de Muhammad Ali în "Lupta secolului", scoase la licitaţie

Mănuşile folosite de Muhammad Ali în "Lupta secolului", scoase la licitaţie (Imagine: ha.com)

Preţul de pornire a licitaţiei este de 125.000 de dolari. Licitaţia este valabilă pe site-ul www.ha.com până la 30 iulie.

Atunci, Joe Frazier s-a impus, însă Ali a câştigat în meciurile următoare, din 1974 şi 1975.

"A fost o luptă controversată, într-o perioadă controversată în America, un meci care a avut conotaţii culturale şi politice. Ţara era împărţită în două la acel meci: cei care susţineau războiul din Vietnam şi cei care erau susţinători ai drepturilor civile", a anunţat Chris Ivy, şeful departamentului sport al Heritage.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici