Maratonul morţii are şi eroi. Un cioban a salvat 6 oameni de soarta tragică de care au avut parte 21 de participanţi

  • Un cioban a fost desemnat erou după ce a salvat şase participanţi al unui maraton mortal în China.
  • În urma cursei montane, 21 de persoane au decedat.
  • „Vreau să spun cât de recunoscător îi sunt omului care m-a salvat. Fără el, aş fi fost lăsat acolo”, scrie unul dintre sportivi.
  • Deşi desemnat erou, ciobanul a declarat presei că este „doar o persoană obişnuită care a făcut un lucru foarte obişnuit”.
5721 afișări
Imaginea articolului Maratonul morţii are şi eroi. Un cioban a salvat 6 oameni de soarta tragică de care au avut parte 21 de participanţi

Sursă foto: Twitter @editeszegedi

21 de sportivi şi-au pierdut viaţa în timpul unui ultamaraton montan în China din cauza condiţiilor meteo nefavorabile. Maratonul morţii a provocat indignare în rândul oamenilor dar a adus şi laude pentru Zhu Keimag, un cioban care a salvat viaţa a şase participanţi, relatează Yahoo News.

Cursa montană de 100 de kilometri din nord-vestul provinciei Gansu s-a transformat într-o capcană mortală din cauza schimbării bruşte de temperatură. Concurenţii au fost nevoiţi să supravieţuiască maratonului pe ploaie, vânt puternic şi grindină.

Incidentul a lăsat China îndoliată, iar mulţi oameni se întreabă de ce organizatorii au ignorat avertismentele meteorologice.

Zhu Keming era cu oile la păşune când vremea s-a schimbat. Ciobanul s-a îndreptat repede către o peşteră unde a depozitat haine şi alimente pentru situaţii de urgenţă, iar pe drum omul l-a găsit pe unul dintre cei 172 de concurenţi ai cursei, care stătea nemişcat, aparent suferind crampe.

Zhu l-a adus pe bărbat în peşteră, i-a masat mâinile şi picioarele îngheţate, a aprins un foc şi i-a uscat hainele.

Alţi patru sportivi au intrat în peşteră şi i-au spus ciobanului că mai mulţi oameni sunt afară, unii aflându-se în stare de inconştienţă.

Zhu a părăsit din nou peştera şi, înfruntând grindina şi temperaturile extrem de scăzute, a ajuns la un alergător întins pe jos. L-a purtat în braţe spre adăpost şi l-a înfăşurat în pături, salvându-i viaţa.

„Vreau să spun cât de recunoscător îi sunt omului care m-a salvat. Fără el, aş fi fost lăsat acolo”, a scris sportivul Zhang Xiaotao, pe reţeaua socială Weibo.

Zhu a fost desemnat erou în China pentru acţiunile sale altruiste, dar ciobanul a declarat presei de stat că este „doar o persoană obişnuită care a făcut un lucru foarte obişnuit”.

Ciobanul a salvat trei bărbaţi şi trei femei, dar regretă că nu a putut să facă mai mult pentru a-i ajuta pe restul. 

„Au fost oameni care nu au putut fi salvaţi. Erau doi bărbaţi lipsiţi de viaţă şi nu puteam face nimic pentru ei. Îmi pare rău”, a spus el.

Cinci alte curse cross-country şi maratoane au fost anulate la scurt timp după tragicul eveniment. 

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici