FOTO Temperaturi scăzute, grindină şi vânt la un ultramaraton în China. 21 de sportivi au murit îngheţaţi

  • 21 de sportivi chinezi au murit, sâmbătă, în cadrul unui ultramaraton în China.
  • Traseul pe care alergau maratoniştii a fost lovit de vânt puternic, grindină şi temperaturi scăzute.
  • Toţi sportivii erau îmbrăcaţi în pantaloni scurţi şi tricou.
3820 afișări
Imaginea articolului FOTO Temperaturi scăzute, grindină şi vânt la un ultramaraton în China. 21 de sportivi au murit îngheţaţi

Sursă FOTO: profimediaimages.ro

Un număr de 21 de sportivi chinezi au murit îngheţaţi, sâmbătă, după ce traseul pe care alergau a fost lovit brusc de ger, grindină şi temperaturi scăzute, în cadrul unui ultramaraton de 100 de kilometri, într-o zonă muntoasă din nord-vestul Chinei.

Ultramaratonul a pornit dintr-o zonă turistică, lângă Yellow River, în oraşul Baiyin. Traseul purta sportivii prin canioane adânci şi pe dealuri până pe un platou arid, la o altitudine de peste 1.000 de metri, scrie Reuters.

Cursa a început sâmbătă dimineaţă, sportivii fiind îmbrăcaţi în pantaloni scurţi şi tricou.

La prânz, când maratoniştii au ajuns pe o parte a traseului aflată la o altitudine mare, vremea s-a schimbat brusc. Temperaturile au scăzut sub zero, a început un vânt puternic, urmat de ploaie cu gheaţă, au declarat oficiali din Baiyin, în cadrul unei conferinţe de presă, duminică.

Autorităţile chineze au mobilizat 1.200 de persoane pentru a-i salva pe maratonişti, ajutaţi de drone şi radare, însă în timpul nopţii temperaturile au scăzut mai mult.

Bilanţul final a fost anunţat duminică dimineaţă - 21 de morţi. În cadrul ultramaratonului au participat 172 de persoane.

Cine este de vină

Potrivit Administraţiei Meteorologice din China, Baiyin se afla sub avertizare de vânt moderat şi puternic, de vineri până sâmbătă noapte.

De asemenea, un raport publicat joi de serviciile provinciale de meteorologie atrăgea atenţia asupra temperaturilor care vor scădea „semnificativ” în mare parte a provinciei Gansu, inclusiv în Baiyin, până duminică.

Moartea celor 21 de sportivi a stârnit indignare publică pe site-urile de socializare din China, mare parte din furie fiind îndreptată către guvernul din Baiyin şi către lipsa unei planificări de urgenţă.

„De ce nu a citit guvernul atenţionările meteo, pentru a face o evaluare a riscurilor?”, se arată într-un comentariu.

„Aceasta este o calamitate făcută în totalitate de om. Chiar dacă vremea este imprevizibilă, unde sunt planurile de urgenţă?”, este un alt comentariu.

În cadrul conferinţei de presă de duminică, oficialii din Baiyin şi-au cerut scuze, afirmând că sunt profund întristaţi de moartea maratoniştilor.

Guvernul provincial din Gansu a pornit o investigaţie.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici