Marele Zid Chinezesc şi Taj Mahal, alese printre noile Minuni ale Lumii - AFP

Marele Zid Chinezesc şi Mausoleul Taj Mahal, din India, au fost proclamate, sâmbătă seara, la Lisabona, drept noile Minuni ale Lumii moderne, acestea fiind votate de circa 100 de milioane de persoane care au participat la un concurs organizat în acest scop, informează AFP.

5 afișări
Imaginea articolului Marele Zid Chinezesc şi Taj Mahal, alese printre noile Minuni ale Lumii - AFP

Marele Zid Chinezesc şi Taj Mahal, alese printre noile Minuni ale Lumii - AFP

VEZI VIDEO

Pe lângă aceste două situri, dintre cele 7 noi Minuni ale Lumii mai fac parte: cetatea Petra din Iordania, Colosseumul din Roma, statuia lui Iisus Hristos Mântuitorul (Cristo Redentor) de la Rio de Janeiro, ruinele incaşe ale oraşului Machu Picchu (Peru) şi fosta cetate maya de la Chichen-Itza, în Mexic.

Piramidele de la Gizeh, singura Minune a antichităţii care a rezistat trecerii timpului, au fost declarate de organizatori "în afara concursului", pe motiv că ele sunt deja "minuni de onoare ale lumii".

Ideea organizării concursului pentru desemnarea celor şapte noi minuni ale lumii a fost lansată de cineastul elveţian Bernard Weber, cu scopul de a completa lista minunilor Antichităţii, alese în jurul anului 200 înainte de Hristos, dintre care astăzi nu mai există decât piramidele.

Iniţiativa lui Weber nu s-a bucurat, totuşi, de un sprijin unanim, ea fiind contestată în primul rând de UNESCO, instituţia care repertoriază patrimoniul mondial şi care s-a desolidarizat total de acest proiect.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici