Martor: Michael Jackson era deja mort în momentul sosirii ambulanţei

Michael Jackson era mort de cel puţin 20 de minute în momentul în care ambulanţa a sosit la reşedinţa din Los Angeles a cântăreţului, a declarat un paramedic american, joi, în faţa tribunalului din Los Angeles.

50 afișări
Imaginea articolului Martor: Michael Jackson era deja mort în momentul sosirii ambulanţei

Martor: Michael Jackson era deja mort în momentul sosirii ambulanţei (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Joi a fost cea de-a treia zi de audieri preliminare, menite să stabilească dacă există suficiente probe pentru demararea unui proces împotriva lui Conrad Murray, ultimul doctor personal al lui Michael Jackson, acuzat de omor prin imprudenţă.

Bazându-şi mărturia pe temperatura corpului "regelui muzicii pop" în momentul sosirii sale în reşedinţa starului şi pe faptul că pupilele acestuia erau fixe şi dilatate, paramedicul Martin Blount a declarat în faţa Curţii Superioare din Los Angeles că Michael Jackson "părea să fie mort de ceva timp", considerând că starul murise de cel puţin 20 de minute.

Această declaraţie contrazice afirmaţia lui Conrad Murray, medicul cântăreţului, acuzat de omor prin imprudenţă, care a spus că Michael Jackson a încetat să respire cu cel mult un minut înainte ca el să cheme ambulanţa. Paramedicii au sosit la reşedinţa megastarului la patru minute după acel apel telefonic.

Mărturia lui Martin Blount coincide cu depoziţia unui alt paramedic, Richard Senneff, care a declarat, miercuri, că megastarul încetase să mai respire într-un moment cuprins într-un interval de 20-60 de minute înainte de sosirea ambulanţei.

Joi, doi medici de la centrul medical Ronald Reagan de la Universitatea California din Los Angeles (UCLA), unde decesul lui Michael Jackson a fost declarat la ora locală 14.26, au fost chemaţi să depună mărturie în faţa instanţei.

Ambii au declarat că "regele muzicii pop" era deja mort la sosirea la spital şi că medicul Conrad Murray nu i-a avertizat în niciun moment asupra faptului că i-a administrat cântăreţului medicamentul propofol - puternicul anestezic care a cauzat decesul artistului.

Medicul Richelle Cooper a precizat că ea l-a întrebat, la spital, pe Conrad Murray în legătură cu medicamentele ce i-au fost administrate lui Jackson, însă medicul starului i-a vorbit doar despre lorazepam, un medicament administrat de regulă pentru a combate stările de anxietate.

Cardiologul Thao Nguyen a declarat la rândul său că medicul Murray nu i-a menţionat niciodată în discuţia lor numele medicamentului propofol. "Tot ce mi-a spus el a fost să nu renunţăm prea repede şi să facem tot ce putem pentru a salva pacientul".

Joi, Richard Senneff a descris "circul" din faţa reşedinţei lui Michael Jackson, în momentul în care starul a fost urcat în ambulanţa care l-a transportat la spital.

"Erau acolo un autobuz plin de turişti, cu multe camere de filmat şi o stare de mare agitaţie", a declarat el. Paramedicul american a declarat că echipa sa a făcut tot ce a fost posibil pentru a-l salva pe Michael Jackson, aşa cum ar fi procedat "pentru oricare alt pacient", nu pentru că "acesta era Michael Jackson, o mare vedetă".

Procuratura americană a alcătuit, marţi, în cadrul primei audieri, un portret extrem de critic al ultimului medic al cântăreţului Michael Jackson, acuzat de omor prin imprudenţă. Procurorul adjunct din Los Angeles, David Walgren, a declarat că "îngrijirile medicale oferite (lui Michael Jackson de către medicul său personal, n.r.) au fost departe de standardele impuse".

David Walgren a declarat în faţa tribunalului că medicul Conrad Murray este acela care "a administrat propofolul, fără a dispune de aparatura medicală necesară, fără a dispune de personalul medical necesar (...) şi că a întârziat să sune la numărul de urgenţă pentru a cere ajutor, nu a păstrat dosarele medicale (ale cântăreţului) şi nu i-a informat pe medicii de pe ambulanţă de starea medicală a pacientului".

Audierile preliminarii sunt în principiu foarte tehnice şi doar unul sau doi martori sunt chemaţi în general la bară. Însă "cazul Michael Jackson", la fel de neobişnuit precum a fost şi "regele muzicii pop", cere de la sine o procedură judiciară pe măsura emoţiei cauzate de decesul cântăreţului. Potrivit Los Angeles Times, nu mai puţin de 35 de martori vor fi convocaţi de cele două tabere.

Astfel, timp de două săptămâni vor defila prin faţa curţii experţi medicali, anchetatori, apropiaţi ai lui Michael Jackson, gărzile sale de corp şi personalul angajat în reşedinţa starului.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici