Mary Soames, fiica lui Winston Churchill, a murit la vârsta de 91 de ani

Fiica fostului premier britanic Winston Churchill, Mary Soames, a murit sâmbătă, la Londra, la vârsta de 91 de ani, a anunţat duminică familia.

468 afișări
Imaginea articolului Mary Soames, fiica lui Winston Churchill, a murit la vârsta de 91 de ani

Mary Soames, fiica lui Winston Churchill, a murit la vârsta de 91 de ani (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Ea era cea mai tânără dintre cei cinci copii ai lui Winston şi Clementine Churchill şi singura care se mai afla în viaţă.

În al doilea Război Mondial, Mary Churchill s-a angajat în Auxiliary Territorial Service, aripa feminină a armatei britanice, servind la Londra, în Belgia şi în Germania în cadrul unor unităţi mixte însărcinate cu baterii antiaeriene.

Ea l-a însoţit pe tatăl ei în mai multe călătorii în străinătate, inclusiv la Conferinţa de la Potsdam, în avra lui 1945.

Căsătorită cu Christopher Soames, un fost politician conservator, decedat, cu care a avut cinci copii, ea a scris o biografie a mamei sale, Clementine, şi şi-a scris memoriile.

Odată cu apropierea ceremoniilor de marcare a 70 de ani de la Debarcarea din Normandia, premierul David Cameron i-a adus un omagiu, amintind că ea şi-a "servit ţara în al Doilea Război Mondial şi a fost martora unora dintre cele mai importante evenimente din istoria recentă" britanică.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici