"Matei copil miner", regizat de Alexandra Gulea, în competiţia Festivalului de Film de la Valencia - VIDEO

Lungmetrajul de ficţiune "Matei copil miner", regizat de Alexandra Gulea, va fi proiectat în competiţia oficială a Festivalului Internaţional de Film de la Valencia - Cinema Jove, care se va desfăşura în perioada 21 - 28 iunie, anunţă Institutul Cultural Român.

145 afișări
Imaginea articolului "Matei copil miner", regizat de Alexandra Gulea, în competiţia Festivalului de Film de la Valencia - VIDEO

"Matei copil miner", regizat de Alexandra Gulea, în competiţia Festivalului de Film de la Valencia - VIDEO

"Matei copil miner" este o coproducţie româno-germano-franceză a Europolis Film, Luthje-Schneider-Horl, Ciulei Films, HFF München şi 40°Grad, sprijinită de programul Media al Comunităţii Europene, Eurimages, Centrul Naţional al Cinematografiei, FFF Bayern, Fondation GAN pour la Cinema şi de SRTV.

Filmul a avut premiera internaţională la Festivalul de la Rotterdam de anul acesta, unde a fost nominalizat la Big Screen Award şi a făcut parte din selecţia secţiunii Zilele Filmului Românesc a ediţiei din acest an a Festivalului Internaţional Transilvania (TIFF).

Matei, interpretat de Alexandru Czuli, un copil de 11 ani pasionat de biologie, ai cărui părinţi sunt plecaţi la muncă în Italia, trăieşte împreună cu bunicul lui, jucat de actorul Remus Mărginean - într-o regiune minieră de munte. Din toamnă până în primăvară, întâmplările prin care Matei trece şi prima experienţă a morţii îl obligă să se maturizeze şi să decidă asupra propriului destin.

Alexandra Gulea a mai regizat "Hacker", serial TV, în anul 2003, "Dumnezeu la saxofon, dracu la vioară", documentar, în 2004 şi "Azi eram frumoasa jună", documentar, în 2007. A lucrat ca monteur la filmul "Weekend cu mama", în regia lui Stere Gulea, şi la două dintre filmele regizorului Thomas Ciulei - "Asta e" şi "Podul de flori".

Festivalul Internaţional de Film din Valencia - Cinema Jove este unul dintre cele mai importante evenimente de gen din Spania, recunoscut la nivel european şi internaţional. Evenimentul este organizat anual de Guvernul regiunii autonome Valencia, prin intermediul IVAC - Institutul Valencià de l'Audiovisual i de la Cinematografia "Ricardo Muñoz Suay" (Cinemateca din Valencia).

Prin selecţia de filme - scurtmetraje şi lungmetraje -, competiţiile şi activităţile pe care le organizează, festivalul urmăreşte, pe de o parte, să prezinte publicului cele mai noi şi importante producţii cinematografice internaţionale care nu au fost lansate încă în cinematografele spaniole, dar şi să reprezinte un punct de întâlnire între realizatori din toată lumea şi o platformă pentru descoperirea şi lansarea de noi talente. Festivalul este apreciat pentru întâlnirile pe care le organizează între realizatorii emergenţi participanţi, profesioniştii din domeniu şi publicul general.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici