MEDIAFAX ZOOM: 8 Martie - GALERIE FOTO

În 1908, 15.000 de femei străbăteau străzile New York-ului pentru a cere zile de lucru mai scurte, salarii mai bune şi dreptul la vot. Procesul de emancipare a femeii a continuat în anii următori şi continuă încă, în numeroase regiuni ale lumii femeile fiind lipsite de drepturile de bază ale unei fiinţe umane. 100 de ani mai târziu, în România există încă "Organizaţii de femei", deşi nu există şi "Organizaţii de bărbaţi", la 30 de secunde o femeie este victimă a violenţei domestice, dar 44% dintre români cred că nu e oportun să se intervină în cazul în care un act de violenţă domestică se petrece într-o familie de lângă ei.

760 afișări
Imaginea articolului MEDIAFAX ZOOM: 8 Martie - GALERIE FOTO

MEDIAFAX ZOOM: 8 Martie (Imagine: Mediafax Foto)

La fel cum se întâmplă cu multe dintre sărbătorile internaţionale, 8 martie a fost înţeles şi promovat diferit, în funcţie de tiparul societăţii şi nevoile acesteia. În perioada de până în anii '90, în România, mama eroină era elogiată pentru că ducea mai departe idealul comunist, punând umărul la evoluţia socialismului şi suporta cu stoicism ritmul galopant al cincinalului. În democraţia ce i-a urmat, 8 martie se traduce în flori, care subliniază gingăşia femeii, acum egala bărbatului, în mare partea a cazurilor doar formal şi constituţional.

GALERIA FOTO COMPLETĂ PE MEDIAFAX ZOOM

Echipa Mediafax Foto a fotografiat mai multe femei la locul de muncă, pentru a vă arăta diversitatea, puterea şi sensibilitatea implicării femeii în cotidian, cu un mesaj clar: respectaţi şi iubiţi femeia în toate zilele unui an, pentru că zi de zi femeia iubeşte, munceste, dar mai mult decăt orice, simte alături de noi.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici