Meniul de Anul Nou: idei simple şi uşoare pentru preparate gustoase (P)

Meniul de Anul Nou poate arăta oricum vrei tu. De la preparate tradiţionale şi până la reţete simple, precum salatele sau burgerii, tu decizi ce vrei să serveşti în noaptea dintre ani, mai ales dacă eşti gazda petrecerii.

104 afișări
Imaginea articolului Meniul de Anul Nou: idei simple şi uşoare pentru preparate gustoase (P)

Meniul de Anul Nou: idei simple şi uşoare pentru preparate gustoase (P)

Descoperă mai jos câteva idei super simple pentru preparate pline de gust:

Platoul cu brânzeturi şi mezeluri

Platoul cu brânzeturi şi mezeluri este deja o alegere clasică pentru masa de Sărbători, însă anul acesta poţi opta pentru varietăţi noi sau chiar pentru un design special. În cazul în care vrei să alegi noi varietăţi, poţi să combini produsele tradiţionale cu cele internaţionale. Printre cele mai populare brânzeturi internaţionale se număra burrata, Roquefort, Brie sau Gorgonzola. La capitolul mezeluri, încearcă specialităţi precum Chorizo sau Prosciutto.

Mini sandwich-urile

Cine a spus că nu poţi servi sanwich-uri la o masă festivă? Este o idee foarte bună să optezi pentru variante mini, care să fie uşor de servit. Include sandwich-uri cu diverse produse, de la mezeluri şi până la brânză tartinabila, carne de vită sau legume. Optează pentru o pâine gustoasă, fie proaspătă, fie prăjită.

Mini sandwich-urile se pot servi alături de platoul cu brânzeturi şi mezeluri sau ca atare, fără să mai pregăteşti un alt aperitiv.

Somon cu sos de smântână

Dacă vrei să serveşti peşte la masa de Anul Nou, atunci somonul este o alegere foarte simplă şi gustoasă. Îl poţi prepara foarte uşor la cuptor, cu smântână lichidă, un strop de sos de roşii, condimente şi parmezan pe deasupra. La capitolul garnituri, ai o mulţime de variante din care să alegi, de la cartofi şi până la orez, bulgur sau coucous.

Paste cu sos de unt şi creveţi

Nu ai nevoie de foarte multe ingrediente pentru a prepara o reţetă fancy cu paste. Poţi să serveşti la masa de Anul Nou paste cu sos de unt şi creveţi, pe care să le prepari în doar 30-40 de minute. Ai nevoie de unt, bineînţeles, de creveţi, usturoi, câteva roşii cherry şi un strop de pastă de ardei iute. Tot ce trebuie să faci este să amesteci ingredientele în tigaie, până când obţii un sos cremos, iar mai apoi să adaugi şi paştele.

Această reţetă merge de minune cu prosecco sau vin. Poţi opta pentru prosecco roşe sau alb, în funcţie de preferinţe.

Pui crispy homemade

Puiul crispy este delicios, mai ales atunci când îl serveşti cu o ganritura potrivită, precum cartofii, dar şi cu un sos cremos, cum este cel de usturoi sau chili. Poţi servi pui crispy homemade la masa de Anul Nou, mai ales dacă preferi reţetele simple şi gustoase. Pentru a prepara pui crispy acasă ai nevoie de fâşii din piept de pui, fulgi de porumb, iaurt grecesc şi condimente. Înainte de a da puiul prin fulgii de porumb, amestecă-l cu iaurt grecesc şi condimente şi lasă-l câteva ore la frigider. Puiul crispy se poate coace la cuptor sau air-fryer, pentru 20-30 de minute la 180 de grade Celsius.

Salată de crudităţi cu pui

Salată de crudităţi este cea mai bună opţiune dacă îţi doreşti o reţetă simplă şi uşor de preparat. Pentru extra proteină, poţi adăuga fâşii subţiri de pui. Puiul se poate prepara la cuptor sau la abur, însă este important să obţii o textură fragedă.

Ca să pregăteşti salată, da pe razătoare ţelina, gulie, morcov şi măr. La final, amesteca legumele date pe razătoare cu puiul şi adăugă un dressing pe bază de iaurt grecesc sau maioneză. Salată de crudităţi cu pui se poate servi cu pâine prăjită, lipie sau poate chiar să înlocuiască salata de boeuf.

Burger homemade

Dacă vrei ca meniul de Anul Nou să aibă specific internaţional, poţi pregăti acasă burgeri. Ai nevoie de chifle, ketchup, muştar, salată verde, roşii, brânză cheddar şi carne tocată de vită. Vita se poate prepara la air-fryer sau la tigaie, în funcţie de preferinţe. La final, tot ce ai de făcut este să asamblezi burgerii şi să adaugi roşii, sosuri, salată verde şi brânză cheddar.

Salată de fructe cu miere şi nuci

Îţi doreşti un deşert gustos şi sănătos pentru masa de Anul Nou? Adaugă în meniu o salată de fructe. Aceasta se prepară uşor, fără prea mari bătăi de cap şi este super gudtoasa. Alege câteva tipuri de fructe, fie de sezon, fie exotice, pe care să le tai cubuleţe. Pentru extra gust, adauga un strop de miere şi nucă măcinată. Dacă îţi doreşti ca salata să fie foarte dulce, mai există şi varianta de a adăuga crema de ciocolată ca topping.

Dacă îţi doreşti şi o băutură fină alături de salata de fructe, serveşte-o alături de prosecco. Un prosecco brut este o super alegere, servit rece, bineînţeles.

Bucură-te de un meniu gustos, cu preparate diverse, în noaptea de Anul Nou. Ai o mulţime de reţete simple din care să alegi, de la paste cu creveţi şi până pui crispy sau salata de fructe.


 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici