Mesajele care pot salva vieţi: Pietonii, avertizaţi pe trecere ”să-şi ia copii de mână” şi să ”lase telefonul” | FOTO

Mesaje privitoare la traversarea străzii în condiţii de siguranţă au apărut joi pe mai multe treceri de pietoni din Galaţi. Voluntarii care s-au ocupat de mesaje spun că „dacă trecerile pentru pietoni ar vorbi cu noi, ne-am împrieteni mai mult cu ele”.

369 afișări
Imaginea articolului Mesajele care pot salva vieţi: Pietonii, avertizaţi pe trecere ”să-şi ia copii de mână” şi să ”lase telefonul” | FOTO

Mesajele care pot salva vieţi: Pietonii, avertizaţi pe trecerea de pietoni ”să-şi ia copii de mână” şi să ”lase telefonul” | FOTO

Mesajele îi îndeamnă pe pietoni să fie atenţi atunci când trec strada, adică să se asigure, să nu se uite la telefonul mobil şi să ţină de mână copiii în timpul traversării.

Pe carosabil, peste zona demarcată ca trecere de pietoni, membrii unei asociaţii au redactat mesaje pentru pietoni. Cu ajutorul unor şabloane şi al unor spray-uri, voluntarii au scris „uită-te în
stânga", „ia-ţi copilul de mână" şi „lasă telefonul". Iniţiatorii acţiunii şi-au imaginat că trecerile de pietoni vor comunica şi le vor transmite pietonilor să fie atenţi.

„Ne-am gândit că dacă trecerile pentru pietoni ar vorbi cu noi, ne-am împrieteni mai mult cu ele şi le-am folosi mai des şi mai corect. Aşa că aseară am transformat majoritatea trecerilor de pietoni de pe Bulevardul Oţelarilor în treceri care comunică cu pietonii în stilul unui părinte grijuliu. Cunoşti o zonă unde crezi că acţiunea noastră ar ajuta cu prioritate? Lasă-ne un comentariu şi vom ţine cont. Acesta a fost doar începutul! Ţine aproape ca să afli unde şi când desfăşurăm următoarea pe...trecere! Până atunci <uită-te în stânga>, <ia-ţi copilul de mână> şi <lasă telefonul atunci când traversezi strada>”, au scris pe Facebook reprezentanţii Asociaţiei Prieteni pentru Galaţi.

Acţiunea va continua, reprezentanţii asociaţiei intenţionând să monteze astfel de mesaje în tot oraşul. Pentru această activitate, Poliţia Rutieră şi Comisia de Siguranţă în Trafic a Primăriei şi-au dat acordul, iar pietonii s-au declarat încântaţi de idee.

„Este o acţiune de atenţionare a pietonilor, sperăm să reducem numărul accidentelor din oraş. Dorim să montăm astfel de mesaje pe majoritatea trecerilor de pietoni din oraş. Aseară am fost şapte persoane şi am reuşit să punem mesaje pe cinci treceri. Vom continua, sperăm să atragem mai mulţi voluntari. Utilizăm şabloane oferite de unul dintre membrii asociaţiei şi vopsim cu spray-ul, o să reziste. Avem acordul autorităţilor, de la comisia Primăriei şi de la Poliţia Rutieră şi pot să vă spun că pietonii au fost încântaţi de ideea noastră, ne-au felicitat”, a declarat, pentru MEDIAFAX, reprezentantul asociaţiei, Răzvan Vlad Gheorghiu.

Conform statisticilor, traversările neregulamentare sunt principala cauză generatoare de accidente rutiere grave, soldate cu morţi şi răniţi, în judeţul Galaţi. Anul trecut, aproape 30% dintre accidentele rutiere mortale s-au produs din vina pietonilor.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici