Michael Jackson, acuzat din nou de pedofilie: "Era un monstru şi orice persoană normală ştie acest lucru" - FOTO

Coregraful australian Wade Robson a depus o plângere în justiţie împotriva cântăreţului Michael Jackson, decedat în 2009, pe care îl acuză de "abuzuri sexuale asupra unui minor", provocând, miercuri, indignarea moştenitorilor megastarului, care spun că acele afirmaţii sunt "scandaloase şi patetice".

5517 afișări
Imaginea articolului Michael Jackson, acuzat din nou de pedofilie: "Era un monstru şi orice persoană normală ştie acest lucru" - FOTO

Michael Jackson, acuzat din nou de pedofilie (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

În acea plângere, depusă pe 1 mai de avocaţii lui Wade Robson la o instanţă din Los Angeles, coregraful australian a solicitat judecătorului să îi acorde despăgubiri, care vor fi colectate din moştenirea lăsată de Michael Jackson, informează AFP.

În 2005, într-un proces precedent, Wade Robson declarase că artistul nu l-a atins niciodată pe vremea când locuia, în adolescenţă, la ferma celebrului cântăreţ american.

"Michael Jackson era un monstru şi în inima sa orice persoană normală ştie acest lucru", a declarat avocatul reclamantului, Henry Gradstein, într-un comunicat în care se afirmă că Wade Robson a suferit o cădere nervoasă anul trecut.

"A suferit acea cădere nervoasă din cauza stresului şi a traumatismului sexual la care a fost supus pe durata a şapte ani, în copilărie. A suferit de pe urma spălării pe creier practicate de un prădător sexual până când acea povară l-a strivit", a adăugat Henry Gradstein.

În replică la aceste acuzaţii, Howard Weitzman, unul dintre avocaţii moştenitorilor lui Michael Jackson, a spus: "Afirmaţia lui Wade Robson este scandaloasă şi patetică. Este un bărbat tânăr care a depus mărturie cel puţin de două ori sub jurământ până acum, în ultimii 20 de ani, şi a spus în numeroase interviuri că Michael Jackson nu i-a făcut absolut nimic care să fie considerat nepotrivit".

"Astăzi, la aproape patru ani de la moartea lui Michael, a fost făcută această afirmaţie tristă şi puţin credibilă. Suntem convinşi că tribunalul o va considera aşa cum este ea de fapt", a mai spus acesta.

Michael Jackson a fost judecat mai mulţi ani pentru agresiuni sexuale comise asupra minorilor, însă a fost achitat la finalul unui proces intens mediatizat în 2005. "Regele muzicii pop", care nu şi-a regăsit apoi niciodată popularitatea din trecut, a murit pe 25 iunie 2009, la vârsta de 50 de ani din cauza unei supradoze de propofol, un anestezic puternic pe care artistul îl folosea ca somnifer, cu complicitatea medicului Conrad Murray.

Medicul Conrad Murray a fost condamnat, în 2011, la patru ani de închisoare pentru ucidere involuntară, o sentinţă pe care a contestat-o de curând în apel.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici