Michael Jackson: "Mai bine mor. Sunt terminat"

Un jurnalist britanic susţine, în cartea sa "The Final Years Of Michael Jackson", că, înainte cu câteva zile de moartea lui, Michael Jackson le-a spus apropiaţilor săi că îşi doreşte să moară, din cauză că "îşi pierduse vocea şi mişcările care l-au făcut celebru".

1386 afișări
Imaginea articolului Michael Jackson: "Mai bine mor. Sunt terminat"

Michael Jackson: "Mai bine mor. Sunt terminat" (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Jurnalistul Ian Halperin, care îşi va lansa săptămâna viitoare cartea despre ultimii ani din viaţa lui Jackon, scrie, în ediţia de duminică a Daily Mail, că, pe 21 iunie, Michael Jackson i-a spus confidentului său că îşi doreşte să moară, pentru că îşi pierduse vocea şi mişcările care l-au făcut celebru.

"Nu funcţionează. Mai bine mor. Nu mai am la ce să mă întorc. Sunt terminat", ar fi fost declaraţia lui Michael Jackson, făcută în timpul repetiţiilor făcute înaintea concertelor, care urmau să aibă loc în iulie, la Londra.

Totodată, jurnalistul spune că cel mai apropiat confident al lui Jackson i-ar fi spus, la două ore de la decesul artistului, că megastarul era obosit de viaţă. "Michael era obosit să trăiască. Era o epavă de câţiva ani şi acum poate, în sfârşit, să se ducă într-un loc mai bun. Oamenii din jurul său l-au îndopat cu medicamente pentru a-l ţine de partea asta. Ar trebui traşi la răspundere", a spus confidentul artistului.

"Jackson a fost, fără nicio urmă de dubiu, un om plin de probleme şi singur. În timpul investigaţiei mele am trecut de multe ori de la compasiune la ură", scrie jurnalistul Ian Halperin.

Ceea ce l-a ucis pe Michael Jackson este lăcomia

"Oricare ar fi rezultatele autopsiei, ceea ce l-a ucis pe Michael Jackson este lăcomia. Dacă o armată de bancheri, agenţi, doctori şi promoteri nu l-ar fi făcut să promită cele 50 de concerte de la O2 Arena din Londra, eu cred că el ar fi încă în viaţă astăzi", îşi începe jurnalistul editorialul.

Conform acestuia, în ultimele luni din viaţa sa, Jackson a făcut numeroase repetiţii pentru concertele din iulie, care urmau să-i aducă lui şi echipei sale câteva milioane de dolari, dar "care nu ar fi putut fi îndeplinite, nici mental şi nici fizic". Totodată, jurnalistul susţine că atât starul pop cât şi echipa sa ştiau acest lucru.

Ian Halperin mai spune că şi-a petrecut peste cinci ani printre apropiaţii lui Michael Jackson şi că el a susţinut, în decembrie 2008, că starul ar mai avea doar şase luni de trăit, fapt infirmat de către doctorul Tohme Tohme, purtătorul de cuvânt al lui Jackson la acea dată.

Jurnalistul mai susţine că, pentru a-şi masca îmbătrânirea şi distrugerea fizică la care era supus, Jackson folosea, de exemplu, peruci, haine colorate şi chiar măşti. "De exemplu, pentru a-şi masca îmbătrânirea, Jackson folosea o colecţie de peruci pentru a ascunde părul alb", scrie jurnalistul.

Nu putea să susţină niciun concert

"Era foarte clar că nu putea să susţină niciun concert, să nu mai vorbim de 50. Pentru început, el nici nu mai putea să cânte. În anumite zile de-abia mai putea să vorbească. Nu mai putea să danseze. Se anunţa dezastru la Londra şi, conform declaraţiilor confidentului său, acesta avea impulsuri suicidale", mai scrie Halperin.

Cartea "Final Years Of Michael Jackson", de Ian Halperin, este publicată de Transit Publishing şi face numeroase dezvăluiri despre viaţa Regelui pop.

Michael Jackson a murit în noaptea de joi spre vineri, la vârsta de 50 de ani, după ce a suferit un stop cardiac, lăsând în urmă o carieră fabuloasă, marcată, însă, şi de scandaluri şi dezvăluiri despre stilul său de viaţă excentric.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici