Mii de neozeelandezi au protestat faţă de posibilitatea ca "The Hobbit" să fie filmat în altă ţară - VIDEO

Mii de neozeelandezi au protestat faţă de posibilitatea ca studiourile Warner Bros. să turneze filmul "The Hobbit" în altă ţară, după ce negocierile dintre premierul neozeelandez şi compania hollywoodiană nu au dus la niciun rezultat, potrivit bbc.co.uk.

34 afișări
Imaginea articolului Mii de neozeelandezi au protestat faţă de posibilitatea ca "The Hobbit" să fie filmat în altă ţară - VIDEO

Mii de neozeelandezi au protestat faţă de posibilitatea ca "The Hobbit" să fie filmat în altă ţară

Filmările la pelicula în două părţi "The Hobbit", o producţie a cărei acţiune o precede pe cea prezentată în trilogia "Stăpânul Inelelor", vor începe în februarie, însă locul unde vor avea loc nu a fost deocamdată stabilit. Filmele din trilogia "Stăpânul Inelelor" au fost turnate în Noua Zeelandă.

Un conflict între regizorul Peter Jackson şi sindicatul actorilor neozeelandezi, care a cerut un salariu minim fix pentru artişti, a dus la amânarea începerii filmărilor. În urmă cu o lună, sindicaliştii au ameninţat că vor boicota filmările, lucru care a dus la deteriorarea relaţiei cu Warner Bros.

Mii de oameni din Noua Zeelandă au protestat faţă de posibilitatea de a muta filmările în altă parte.

Premierul neozeelandez John Key s-a întâlnit cu zece reprezentanţi ai Warner Bros., printre care s-a numărat şeful New Line Cinema, Toby Emmerich, la reşedinţa sa din Wellington. El a declarat că discuţiile au fost constructive, dar probabilitatea ca filmările să aibă loc în Noua Zeelandă a rămas de 50-50.

Key a mai spus că problema o constituie, în mod sigur, incertitudinea care domină relaţiile de muncă. "Ei au foarte multă bunăvoinţă în ceea ce priveşte Noua Zeelandă, dar, fără îndoială, sunt îngrijoraţi în legătură cu relaţiile de muncă. Dacă nu apărea problema cu salariaţii, sigur ar fi început filmările", a spus premierul neozeelandez.

El a adăugat că discuţiile vor continua şi că se aşteaptă să se ia o decizie peste o zi sau două.

Într-un comunicat, reprezentanţii Warner Bros. indică faptul că mişcările sindicale ale actorilor i-au forţat să se gândească la un alt loc pentru filmări.

Filmările pentru "The Hobbit" vor dura cel puţin un an.

"The Hobbit" este un roman scris în 1937 de autorul britanic J.R.R. Tolkien şi prezintă povestea personajului Bilbo Baggins (Martin Freeman), plecat în căutarea unei comori. Romanul a precedat trilogia "The Lord of the Rings", în care abundă poveşti despre magie şi război.

Romanele "The Lord of the Rings" au stat la baza celor trei filme "Stăpânul Inelelor", turnate în Noua Zeelandă şi lansate de New Line Cinema între 2001 şi 2003. Trilogia "Stăpânul Inelelor" a adus încasări de trei miliarde de dolari la nivel mondial, fără vânzările de DVD-uri, şi a obţinut 17 premii Oscar.

Experţii consideră că noul film bazat pe romanul "The Hobbit" ar putea avea un destin asemănător şi un succes uriaş.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici