Miss California, într-o reclamă împotriva legalizării căsătoriei între homosexuali

Miss California a apărut într-o reclamă împotriva legalizării căsătoriei între homosexuali, acţiunile sale amintind de o altă regină a frumuseţii, Anita Bryant, care, în 1970, a fost ambasadoarea unei puternice mişcări anti-homosexualitate în SUA, informează ABC News.

13 afișări
Imaginea articolului Miss California, într-o reclamă împotriva legalizării căsătoriei între homosexuali

Miss California a apărut într-o reclamă împotriva legalizării căsătoriei între homosexuali

Miss California, Carrie Prejean, este studentă la un colegiu creştin şi a fost aproape de a deveni Miss Statele Unite. În cadrul concursului de frumuseţe, ea a fost întrebată despre căsătoriile între persoanele de acelaşi sex şi a răspuns că se opune legalizării acestui drept, răspunsul său generând ulterior numeroase dezbateri.

Potrivit declaraţiilor tinerei, acest răspuns a fost şi principalul motiv pentru care a pierdut titlul de Regină a frumuseţii în SUA.

Reclama pentru National Organization for Marriage foloseşte această secvenţă din concurs pentru a-şi promova mesajul şi a generat deja reacţii critice din partea militanţilor pentru drepturile homosexualilor.

În 1970, o altă regină a frumuseţii, Anita Bryant, fostă Miss Oklahoma, a devenit ambasadoarea mişcării anti-homosexualitate, după ce a promovat o campanie pentru a împiedica o ordonanţă ce extindea drepturile de participare la viaţa publică a homosexualilor. Una dintre afirmaţiile sale radicale, devenită celebră, era că "dacă homosexualilor li se acordă mai multe drepturi, următorul lucru pe care statul îl va avea de făcut va fi să dea drepturi prostituatelor, oamenilor care se culcă cu câini din rasa St. Bernard şi celor care-şi rod unghiile".

În contrast cu fermitatea convingerilor lui Bryant, Prejean a mărturisit că nu vrea să ofenseze pe nimeni cu convingerile sale.

În cursul acestei săptămâni, Senatul din New Hampshire a lansat o propunere legislativă cu privire la legalizarea căsătoriilor între persoane de acelaşi sex, care, dacă va fi aprobată de guvernator, va face ca acest stat să devină al cincilea care permite căsătoriile între persoane de acelaşi sex.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici