Moldova, Grecia şi Albania, calificate în finala Eurovision - GALERIE FOTO

Reprezentanţii din Azerbaidjan, Croaţia, Ucraina, Lituania, Albania, Moldova, Danemarca, Estonia, Norvegia şi Grecia au fost selectaţi, în urma semifinalei de joi, să participe la finala Eurovision, care va avea loc sâmbătă seară, la Moscova.

292 afișări
Imaginea articolului Moldova, Grecia şi Albania, calificate în finala Eurovision - GALERIE FOTO

Aysel&Arash reprezintă Azerbaidjanul la Eurovision (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Aceştia au fost aleşi joi seară, în cadrul celei de-a doua semifinale Eurovision, dintr-un total de 19 concurenţi.

Spectacolul a început la ora 22.00 şi a fost transmis de TVR1 şi TVR International.

GALERIE FOTO

În cea de-a doua semifinală au mai participat, însă nu s-au calificat, Irlanda, Letonia, Serbia, Polonia, Cipru, Slovacia, Slovenia, Ungaria şi Olanda.

În urma primei semifinale, care a avut loc marţi seară, s-au mai calificat şi concurenţii din România, Turcia, Suedia, Israel, Portugalia, Malta, Finlanda, Bosnia-Herţegovina, Armenia şi Islanda.

În finala de sâmbătă, reprezentanta României, Elena Gheorghe, va intra în concurs cu numărul 22, cu piesa "The Balkan Girls", compusă de Laurenţiu Duţă.

Pe lângă concurenţii selectaţi în urma celor două semifinale, pe scenă vor mai urca reprezentanţii ţărilor calificate automat - Rusia, Germania, Marea Britanie, Spania şi Franţa, care va fi reprezentată de cunoscuta Patricia Kaas.

Nelly Ciobanu, reprezentanta Republicii Moldova la Eurovision

Finala de sâmbătă se va desfăşura în complexul sportiv Olympiski, din centrul capitalei ruse.

Un număr de 42 de ţări erau înscrise la începutul celei de-a 54-a ediţii a acestui concurs, organizat în premieră în Rusia, ţara câştigătoare a ediţiei precedente.

Autorităţile ruse au pus la dispoziţia organizatorilor fonduri de 32 de milioane de euro pentru acest eveniment, ediţia din acest an fiind considerată cea mai scumpă din istoria concursului Eurovision.

Finala concursului Eurovision va fi transmisă de 42 de posturi de televiziune din Europa, la o oră de maximă audienţă, urmând să fie vizionată de aproximativ 100 de milioane de telespectatori.

În 2008, Rusia a câştigat dreptul de a găzdui în premieră cel mai vechi concurs muzical european, după ce solistul Dima Bilan a obţinut cel mai mare punctaj, cu piesa "Believe", la ediţia de la Belgrad, în Serbia, ţara câştigătoare în 2007.

Concursul a devenit faimos, de-a lungul anilor, pentru muzica uneori de o calitate îndoielnică, recitaluri bizare şi voturi despre care nu o dată s-a spus că se dau pe criterii politice. Este uimitor cât de multe ţări au acordat cele mai mari note vecinilor, ediţie de ediţie. Cu toate acestea, Eurovision îşi are fanii înfocaţi. Câştigătorul concursului se bucură de atenţie şi prestigiu, iar de-a lungul timpului, printre aceştia s-au numărat şi nume care au făcut legendă în muzică - ca Abba şi Celine Dion.

La concurs participă ţările membre ale European Broadcasting Union (EBU), o organizaţie înfiinţată în 1950 de 23 de reprezentanţi ai televiziunilor europene, într-o conferinţă care a avut loc la Devon. În prezent, însă, în EBU sunt aceptate şi ţări non-europene, astfel explicându-se participarea unor ţări ca Maroc sau Israel.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici