Mumia lui Tutankamon, expusă într-un sicriu special în Valea Regilor

Figura unuia dintre cei mai misterioşi faraoni ai Egiptului, faraonul-copil Tutankamon, va putea fi văzută de public pentru prima oară duminică, mumia sa fiind expusă într-un sarcofag din plexiglas cu climat special în interiorul mormântului său din Valea Regilor, informează BBC News Online.

47 afișări
Imaginea articolului Mumia lui Tutankamon, expusă într-un sicriu special în Valea Regilor

Mumia lui Tutankamon, expusă într-un sicriu special în Valea Regilor

Evenimentul are loc la exact 85 de ani de la descoperirea mormântului de către exploratorul britanic Howard Carter. Până acum, se crede că numai 50 de persoane au văzut faţa misteriosului faraon, în timp ce sarcofagul acestuia a fost văzut de mii de oameni.

Faţa lui Tutankamon a rămas intactă în urma procesului de mumificare şi va continua să fie protejată de căldură şi umiditate. Tutankamon a murit în urmă cu peste 3.000 de ani, pierzându-şi viaţa în perioada adolescenţei.

Deşi el a fost un rege destul de puţin important la momentul respectiv, comorile descoperite la mormântul său au captivat interesul publicului şi au atras milioane de persoane în Valea Regilor.

Zahi Hawass, şeful principalei organizaţii arheologice egiptene, a declarat că rămăşiţele lui Tutankamon şi alte relicve s-ar putea degrada din cauza căldurii şi umidităţii, aduse în interiorul mormântului de numeroşii vizitatori. De aceea, rămăşiţele au fost mutate din sarcofagul original din aur şi puse într-un sarcofag din plexiglas, amplasat în antecamera mormântului.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici