Muzica vindecă tot: o balerină cu Alzheimer se întoarce în Lacul Lebedelor

  • O pacientă cu Alzheimer, cândva balerină faimoasă la New York, ascultă muzica din Lacul Lebedelor şi îşi aminteşte mişcările
  • Marta Gonzalez a fost prim-balerină în anii '60 şi şi-a petrecut ultimele zile din viaţă la un azil din Valencia
  • Video-ul o arată pe fosta mare balerină cum intră instant în rol când aude muzica lui Ceaikovski
727 afișări
Imaginea articolului Muzica vindecă tot: o balerină cu Alzheimer se întoarce în Lacul Lebedelor

Muzica vindecă tot: o balerină cu Alzheimer se întoarce în Lacul Lebedelor

Ţi-o arăt pe fosta prim-balerină spaniolă, Marta Gonzalez, care suferea de Alzheimer, cum se transformă în timp ce ascultă Lacul Lebedelor, al lui Ceaikovski.

Marta a fost balerină la New York în anii '60. Ea şi-a pretrecut ultimele zile din viaţă la un azil din Valencia. Imediat ce aude muzica, ea îşi aminteşte mişcările de balet şi începe să danseze pe măsură ce aude muzica.

O organizaţie caritabilă din Spania, care foloseşte muzica pentru a le face viaţa mai bună celor care suferă de demenţă, a publicat video-ul emoţionant. Alzheimer Society spune că "muzica e foarte importantă şi poate reduce agitaţia, depresia şi anxietatea celor care suferă de demenţă".

 


Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici