Muzicieni apreciaţi internaţional, alături de Herbie Hancock la Bucureşti

James Genus, Lionel Loueke, Kristina Train, Trevor Lawrence Jr. şi Greg Phillinganes, câţiva dintre cei mai apreciaţi muzicieni ai scenei internaţionale, vor urca, pe 29 octombrie, pe scena Sălii Palatului din Capitală, alături de Herbie Hancock, informează un comunicat.

20 afișări
Imaginea articolului Muzicieni apreciaţi internaţional, alături de Herbie Hancock la Bucureşti

Muzicieni apreciaţi internaţional, alături de Herbie Hancock la Bucureşti (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Concertul lui Herbie Hancock de la Bucureşti face parte din seria evenimentelor Fusion Nights, ce vor avea loc toamna aceasta la Sala Palatului din Bucureşti.

Din componenţa trupei cu care Herbie Hancock va ajunge la Bucureşti vor face parte câţiva dintre artiştii săi de suflet, muzicieni desăvârşiţi, inspiraţi de geniul creator al celui pe care îl numesc "maestrul" Herbie: chitaristul Lionel Loueke, bassistul James Genus, toboşarul Trevor Lawrence Jr., interpreta Kristina Train şi Greg Phillinganes la clape.

Lionel Loueke este un chitarist de origine africană, apreciat pentru stilul său - un fusion de armonii de jazz modern şi inflexiuni vocale unice -, fiind unul dintre chitariştii preferaţi ai lui Herbie Hancock. După ce a câştigat o bursă de studii la Berklee College of Music, Lionel a urmat cursurile Institutului de Jazz Thelonious Monk, desăvârşindu-şi talentul alături de mentorul său, Herbie Hancock, alături de care a lucrat pentru albumele "Possibilities" şi "River: The Joni Letters", lansate în 2006 şi 2007.

Toboşaul, compozitorul şi producătorul Trevor Lawrence Jr. este un muzician pe a cărui listă de colaborări se regăsesc nume mari ale industriei muzicale internaţionale, cum ar fi Dr. Dre, Alicia
Keys, Snoop Dogg, Mariah Carey, Lionel Richie, Dizzy Gillespie, Ashanti, Jennifer Lopez, Macy Gray sau The Temptations.

James Genus, unul dintre cei mai apreciaţi basişti ai momentului, este un alt membru de bază al trupei care îl va însoţi pe Herbie Hancock la Bucureşti. În prezent, Genus poate fi văzut şi în band-ul
celebrului show de televiziune "Saturday Night Live".

Echipa lui Herbie Hancock este completată de o artistă cu o voce impresionantă, Kristina Train, şi de Greg Phillinganes la clape, muzician descoperit de Stevie Wonder, care a avut până în prezent o serie de colaborări notabile cu artişti precum Bee Gees, Michael Jackson, Paul McCartney, Anita Baker, Eric Clapton, Donald Fagen, Aretha Franklin, Patti LaBelle, Richard Marx sau Stevie Nicks.

Toamna aceasta, Herbie Hancock îşi prezintă cel mai recent proiect, "The Imagine Project", la Bucureşti.

Biletele pentru concertul pe care Herbie Hancock îl va susţine la Sala Palatului din Bucureşti sunt disponibile pe site-ul www.myticket.ro şi în reţeaua magazinelor Diverta, începând de miercuri, la următoarele categorii de preţ, în funcţie de poziţia faţă de scenă: 80 de lei, 120 de lei, 160 de lei, 200 de lei, 240 de lei.

Cu un portofoliu ce reuneşte 50 de albume proprii, peste 20 de milioane de copii vândute în întreaga lume, 12 premii Grammy, un premiu Oscar pentru coloana sonoră a filmului "Round Midnight", precum şi alte peste 25 de distincţii - printre care Ordinul Artelor şi Literelor în grad de Ofiţer primit la Paris în 1985, dar şi titlul de artistul anului oferit de fundaţia Harvard în anul 2008 -, şi numeroase colaborări de succes alături de nume celebre ca Miles Davis, Joni Mitchell, Stevie Wonder, Sting, Annie Lennox, Christina Aguilera, Carlos Santana, Norah Jones şi Leonard Cohen, Herbie Hancock este considerat unul dintre cele mai reprezentative nume ale jazz-ului modern internaţional.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici