Natalie Cole a făcut un transplant de rinichi

Cântăreaţa americană Natalie Cole, fiica celebrului Nat "King" Cole", bolnavă de hepatita C, a fost supusă unui transplant renal, într-o clinică din Los Angeles şi se simte bine după operaţie, a declarat, miercuri, purtătorul de cuvânt al artistei.

128 afișări
Imaginea articolului Natalie Cole a făcut un transplant de rinichi

Natalie Cole a făcut un transplant de rinichi

Natalie Cole, în vârstă de 59 de ani, fiica legendarului cântăreţ de R&B Nat "King" Cole, a suferit această intervenţie chirurgicală la Centrul Medical Cedars-Sinai din Los Angeles, în cursul zilei de marţi. Rinichiul a provenit de la un donator de organe decedat.

Cântăreaţa americană făcea dializă, de trei ori pe săptămână, încă din septembrie 2008, dar şi-a continuat turneul mondial de promovare a celui mai recent album, intitulat "Still Unforgettable". Natalie Cole se află în prezent în convalescenţă, perioada de recuperare urmând să dureze cel puţin trei-patru luni. Ea a trebuit să îşi amâne turneul prevăzut pentru această vară, a explicat purtătorul ei de cuvânt.

În iulie 2008, cântăreaţa americană a făcut public faptul că suferă de hepatita C, declarând că a contractat această maladie a ficatului, probabil, în perioada în care obişnuia să se drogheze, în urmă cu peste 30 de ani.

Hepatita C este o inflamaţie a ficatului, iar virusul se transmite cel mai adesea prin ace de seringă murdare şi de obicei îi afectează pe dependenţii de droguri injectabile. Nu există vaccin sau tratament pentru această maladie, dar hepatita C poate fi controlată sau redusă prin medicamente puternic antivirale, precum interferonul care întăreşte sistemul imunitar. Hepatita C poate, de asemenea, să evolueze în ciroză sau cancer la ficat.

Natalie Cole a vorbit despre dependenţa ei de cocaină, heroină şi alcool în autobiografia pe care a publicat-o în 2000, "Angel on My Shoulder". Artista, al cărei tată a murit de cancer pulmonar când ea avea doar 15 ani, a reuşit să scape de dependenţa de droguri cu ajutorul unui tratament de dezintoxicare, în 1980.

Cole a câştigat opt premii Grammy pe parcursul carierei sale de 30 de ani în jazz, pop şi R&B. Cele mai cunoscute albume ale artistei sunt "Everlasting" şi "Unforgettable...With Love", care conţine o piesă în duet cu tatăl ei, realizată cu ajutorul tehnologiei digitale.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici