Naveta Atlantis a aterizat în siguranţă în Florida

Naveta spaţială Atlantis a aterizat în siguranţă, miercuri, la Centrul Spaţial Kennedy (Florida).

1 afișare
Imaginea articolului Naveta Atlantis a aterizat în siguranţă în Florida

Naveta Atlantis se îndreaptă spre Pământ, înainte de distrugerea unui satelit aflat în derivă

Naveta spaţială a revenit pe Pământ după misiunea de transportare pe orbită a primului laborator spaţial european.

Atlantis a fost lansată la 7 februarie şi a fost programată să revină la Centrul Spaţial Kennedy din Florida la ora locală 09.07 (16.07 ora României).

Peste câteva ore, armata americană intenţionează să lanseze o rachetă pentru distrugerea unui satelit scăpat de sub control.

Armata a declarat, anterior, că va lansa de pe o navă o rachetă pentru a distruge satelitul care a intrat în derivă la scurt timp de la lansarea acestuia în 2006. Satelitul trebuie distrus întrucât are o încărcătură de combustibil pentru rachetă foarte toxic şi ar putea cădea pe Pământ la începutul lui martie.

Satelitul se află mai jos decât staţia spaţială, care se roteşte la 320 de kilometri deasupra Pământului, astfel că nu reprezintă un pericol pentru aceasta.

Directorul de zboruri de la NASA, Bryan Lunney, a declarat marţi că agenţia spaţială americană nu a fost supusă presiunilor din partea armatei pentru a aduce Atlantis înapoi pe Pământ.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici