Nevăzător, maratonist cu ajutorul Google şi inteligenţei artificiale VIDEO

  • Ai spune că nu se poate, dar un bărbat nevăzător a reuşit să alerge la un maraton de cinci kilometri.
  • Iubea să alerge şi înainte de a-şi pierde vederea din cauza unei afecţiuni genetice - retinita pigmentară, ce l-a făcut să pună pe pauză pasiunea pentru alergat, nu mai puţin de zece ani.
571 afișări
Imaginea articolului Nevăzător, maratonist cu ajutorul Google şi inteligenţei artificiale VIDEO

Nevăzător, maratonist cu ajutorul Google şi inteligenţei artificiale VIDEO

Tehnologia ne poate îmbunătăţi viaţa şi ajuta să reluăm pasiuni şi activităţi considerate pierdute. Când combini Google şi inteligenţa artificială rezultă un sprijin incredibil pentru persoanele cu diverse deficienţe. Bărbatul spune că s-a adresat companiei Google pentru a întreba dacă telefonul său îi poate deveni „ghid” în timpul maratoanelor, pentru a nu apela la o persoană sau câine de sprijin. 
 
„Putem reuşi orice ne punem în minte. Am reuşit să alerg doar cu ajutorul unui tehnologiei şi a unei căşti. E un sentiment de libertate şi independenţă să alergi fără să fi arătat cu degetul”, spune maratonistul.
 
Thomas Panek este nevăzător şi conduce o organizaţie pentru persoanele cu deficienţe de vedere. „Timp de zece ani nu am mai alergat deloc”, mai spune Thomas. Dar nevoia şi dorinţa lui de a se întoarce pe traseu au fost o sursă de inspiraţie pentru Google, care a lansat astfel Proiectul Guideline: cu ajutorul camerei video, telefonul recunoaşte marcajele de pe traseu şi îl ghidează pe maratonist pe unde să alerge.
 
„Toţi ne dorim să ne integrăm, să fim ca ceilalţi, să avem sentimentul de apartenenţă”, conchide Thomas. 
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici