New Orleans: Brad Pitt şi Bill Clinton au pus piatra de temelie a unui cartier pentru sinistraţi

Fostul preşedinte american Bill Clinton şi actorul Brad Pitt s-au întâlnit, la sfârşitul săptămânii trecute, cu sute de voluntari pentru a demara lucrările la un cartier ecologic pentru familii din New Orleans care au fost afectate de uraganul Katrina, în 2005, informează acceshollywood.com.

51 afișări
Imaginea articolului New Orleans: Brad Pitt şi Bill Clinton au pus piatra de temelie a unui cartier pentru sinistraţi

New Orleans: Brad Pitt şi Bill Clinton au pus piatra de temelie a unui cartier pentru sinistraţi (Imagine: Mediafax Foto)

"Sperăm să vedem o schimbare majoră aici în următoarele şase luni", a spus Pitt unui grup de rezidenţi, în timp ce poza pentru fotografii de grup şi dădea autografe.

Actorul în vârstă de 44 de ani şi Bill Clinton au ajutat, alături de sute de voluntari, la curăţarea terenului pe care vor fi construite casele.

O fanfară a cântat pe fundal în timp ce Clinton şi Pitt i-au salutat pe voluntari şi au discutat cu aceştia.

Proiectul "Make It Right" al lui Pitt are ca scop revitalizarea zonei Lower Ninth Ward din New Orleans, distrusă aproape în întregime pe 29 august 2005 de uraganul Katrina.

Starul hollywoodian intenţionează să construiască 150 de case ecologice în acest cartier.

Pitt, care împreună cu actriţa Angelina Jolie deţine o casă în centrul istoric al New Orleans, Cartierul francez, a spus că noile case vor fi dotate cu sisteme electrice economice şi vor fi construite din materiale ecologice, ajungând la un preţ de 150.000 de dolari bucata.

Pitt s-a zbătut să strângă suma de 5 milioane de dolari pentru proiectul "Make It Right", care a fost anunţat la New York, în septembrie 2007.

Actorul a criticat adesea slabele eforturi depuse de guvern pentru reconstruirea oraşului New Orleans.

El este un colaborator al organizaţiei ecologică Global Green USA la un proiect separat de construire a unor locuinţe ecologice în acest oraş.

La proiect au participat 13 firme de arhitectură, iar prima casă ar putea fi inaugurată în mai 2008. Noile case vor fi ridicate pe piloni pentru a preveni inundaţiile.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici