Nicolas Cage, invitat de Crăciun în Bucovina

Autorităţile sucevene vor adresa o invitaţie actorului american Nicolas Cage să vină în Bucovina în perioada în care se va desfăşura programul "Crăciun în Bucovina".

133 afișări
Imaginea articolului Nicolas Cage, invitat de Crăciun în Bucovina

Nicolas Cage, invitat de Crăciun în Bucovina (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur, a declarat, luni, corespondentului MEDIAFAX că va adresa o invitaţie actorului Nicolas Cage, care se va afla la filmări în România, să vină în Bucovina şi să vadă cum se petrec sărbătorile de iarnă în această zonă.

Manifestările în cadrul proiectului "Crăciun în Bucovina" de promovare a tradiţiilor de iarnă din această zonă vor începe în ajunul sărbătorii de Sf. Nicolae şi se vor încheia în prima zi a noului an.

Pe lângă colinde, urături, festivaluri de datini, turiştii vor putea asista şi participa în gospodării ţărăneşti la obiceiuri de Ignat, şezători şi clăci şi vor putea vedea cum se pregătesc bucovinenii de sărbătorile de iarnă.

Nicolas Cage va începe filmările pentru pelicula 3D "Ghost Rider 2" pe 1 noiembrie, în judeţul Sibiu, a declarat, joi, pentru MEDIAFAX directorul de marketing al Studiourilor Castel Film, Bogdan Moncea.

Moncea a spus că filmările vor avea loc, într-o primă fază, lângă oraşul Sibiu şi prin judeţ, dar şi la Hunedoara. Cea mai mare parte a filmărilor, care durează până în februarie anul viitor - cu o pauză în perioada Crăciunului -, va avea loc în Studiourile Castel Film din Bucureşti.

Nicolas Cage va fi, de asemenea, oaspete de onoare la cea de-a şasea ediţie a Balului de Caritate de Halloween, care are loc la Palatul Parlamentului, în Bucureşti, pe 30 octombrie.

Nicolas Cage a jucat în peste 60 de filme, printre care se numără "Părăsind Las Vegas" (1995), care i-a adus un premiu Oscar pentru interpretare, şi "Suflet sălbatic" (1990), în regia lui David Lynch, recompensat cu Palme d'Or la Festivalul de Film de la Cannes. Cel mai recent film al lui Nicolas Cage, "Ucenicul vrăjitor/ The Sorcerer's Apprentice", a avut premiera în România pe 30 iulie.

Cage este un superstar al Hollywood-ului, dar este cunoscut şi pentru acţiunile sale caritabile, care vin în sprijinul oamenilor dezavantajaţi din punct de vedere social şi economic. După ce a jucat rolul unui traficant de arme internaţional în filmul "Traficantul de arme/ Lord of War", el a donat două milioane de dolari organizaţiei Amnesty International pentru a sprijini reconstrucţia unor centre care oferă servicii medicale şi consiliere psihologică pentru foştii copii soldaţi.

Actorul Ethan Hawke, oaspetele de onoare al Balului de Halloween de anul trecut, este cel care a făcut primul pas în a-l invita pe Cage la evenimentul din acest an, după ce a aflat că acesta se va afla în România la sfârşitul lui octombrie. Ethan Hawke l-a interpretat pe agentul de la Interpol desemnat cu capturarea personajului jucat de Cage în "Lord of War".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici