Nicu Covaci a propus formaţiei Omega să serbeze împreună 50 de ani de la înfiinţare

Liderul grupului Phoenix, Nicu Covaci, le-a propus membrilor formaţiei ungare Omega să serbeze împreună, în 2012, împlinirea a 50 de ani de la înfiinţarea celor două trupe.

552 afișări
Imaginea articolului Nicu Covaci a propus formaţiei Omega să serbeze împreună 50 de ani de la înfiinţare

Nicu Covaci a propus formaţiei Omega să serbeze împreună 50 de ani de la înfiinţare (Imagine: Andreea Balaurea/Mediafax Foto)

Nicu Covaci a declarat, miercuri, într-o conferinţă de presă, pe care a susţinut-o alături de membrii trupei Omega, la Primăria Târgu Mureş, că au cântat împreună prin anii '70, au mers chiar şi la un chef şi s-au mai întâlnit de atunci, urmând să se revadă pe aceeaşi scenă la Festivalul Peninsula, de la sfârşitul lunii august.

"Cu Omega este o amintire străveche, noi în anii '70 am cântat împreună şi am chefuit împreună şi eram chiar bucuros să ştiu că şi în alte ţări împrejur se întâmplă ceea ce făceam noi. Că nu prea era comunicare în anii aceia. Dar i-am văzut pe viu, în sala în care cântam noi de obicei, în Timişoara, şi imediat după concert i-am luat la chef şi i-am dus la vreo 15 kilometri de Timişoara, am făcut un chef îngrozitor. A doua zi aveau concert la Sala Palatului şi erau bolnavi de stomac cu toţii", a spus Nicu Covaci.

Acesta a arătat că le-a propus celor de la Omega, cu care s-a împrietenit de atunci, să serbeze împreună împlinirea a 50 de ani de la înfiinţarea ambelor formaţii, în cadrul unui eveniment, în 2012.

"Se împlinesc 50 de ani, în 2012, 50 de ani de Phoenix, 50 de ani de Omega şi ideea mea este să le ofer ocazia să vină în Bucureşti, să facem pe un stadion ceva, că sunt o sută de ani de muzică. Şi eventual, dacă reuşim, să mergem şi în Ungaria, să cântăm. Deci asta este iniţiativa, să vedem cum o ducem la capăt, că drumul spre iad este pavat cu intenţii bune", a spus Covaci.

El a afirmat că a avut aceeaşi propunere şi când s-au întâlnit, în urmă cu şase - şapte ani, când era în discuţie aniversarea de 45 de ani, dar nu au reuşit să finalizeze ideea.

"Poate reuşim acum, să vedem, că cineva trebuie să ne sprijine, adică noi de capul nostru ne întâlnim şi cântăm şi aşa, însă un concert este altceva", a spus Covaci.

Covaci a povestit că i-a văzut prima dată pe cei de la Omega în 1974 şi a constatat că au un sound extraordinar, apoi s-au împrietenit, fiind legaţi atât de muzică, cât şi de ideea de multiculturalitate.

"Eram şi noi în public şi am văzut o trupă care suna extraordinar, sunau aşa de bine, aveau şi instalaţie foarte bună şi zic: «uită măi că se poate» şi ne-am împrietenit imediat după concert, am mers la un chef îngrozitor. Şi am rămas prieteni, ne-am mai întâlnit pe urmă, la Satu Mare sau la Baia Mare, nu mai ştiu, pe unde am mai cântat. Ne leagă muzica în primul rând şi faptul că în Timişoara, cum să spun, toţi vorbesc şi ungureşte şi sârbeşte şi nemţeşte, eu am făcut şcoală germană, acasă nu am primit de mâncare până nu am învăţat maghiară", a spus Covaci, precizând că femeia care făcea de mâncare în casă în copilăria lui nu i-a dat de mâncare până nu i s-a adresat în maghiară.

Trupa Omega din Ungaria va reveni la Târgu Mureş pentru a concerta la Festivalul Peninsula, care se va desfăşura în perioada 26-29 august, după ce, la un concert susţinut în 2005, a strâns la Stadionul Municipal zeci de mii de persoane.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici