Noi dezvăluiri despre Amy Winehouse: Cântăreaţa a încercat pentru prima dată să se sinucidă la vârsta de 10 ani

Cântăreaţa britanică Amy Winehouse a încercat pentru prima dată să se sinucidă la vârsta de 10 ani, la scurt timp după ce tatăl ei, Mitch, a părăsit-o pe mama ei, Janis, pentru o altă femeie, afirmă autoarea unei biografii publicată recent în Marea Britanie.

5131 afișări
Imaginea articolului Noi dezvăluiri despre Amy Winehouse: Cântăreaţa a încercat pentru prima dată să se sinucidă la vârsta de 10 ani

Amy Winehouse (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Această informaţie, alături de alte dezvăluiri şocante din trecutul turbulent al artistei britanice, au fost date publicităţii la mai puţin de o săptămână după ce presa din Marea Britanie a anunţat că fondul care administrează averea cântăreţei mai are în conturile sale doar 180.000 de lire sterline, după ce soţii Winehouse au utilizat aproape întreaga avere de 10 milioane de lire sterline a fiicei lor pentru a achita datoriile acesteia.

Potrivit acestei cărţi, Amy Winehouse - care s-a confruntat mulţi ani cu dependenţa de droguri şi de alcool înainte de decesul ei din 2011 - a fost devastată de divorţul părinţilor ei, un eveniment care a determinat-o să consume droguri, să se automutileze şi să ia o supradoză de medicamente, informează thesun.co.uk.

La vârsta de 10 ani, la mai puţin de un an după ce Mitch Winehouse şi-a părăsit familia pentru o altă femeie, Amy era profund nefericită şi a început să se automutileze, înţepându-şi braţele şi încheieturile mâinilor cu lame de ras, ace şi cioburi de sticlă. În aceeaşi perioadă, a încercat să se sinucidă cu o supradoză de medicamente. Din fericire, Amy, aproape inconştientă şi cu o spumă în zona gurii, a fost descoperită la timp de un prieten din copilărie, care a rămas alături de ea până când şi-a revenit.

Un alt prieten din copilărie al artistei a dezvăluit în aceeaşi carte faptul că Amy Winehouse se considera urâtă, suferea de un complex de inferioritate şi considera că nu era o persoană suficient de bună.

O altă prietenă a artistei susţine că Amy s-a îndrăgostit pentru prima dată în adolescenţă de şeful ei de la o agenţie de presă la care începuse să lucreze. Aceeaşi prietenă afirmă că Amy Winehouse şi acel bărbat, care era cu şapte ani mai mare decât ea, au făcut sex în toaleta de la locul de muncă.

Cartea descrie pe larg relaţia "toxică" pe care Amy Winehouse a avut-o de-a lungul anilor cu soţul ei Blake Fielder-Civic, care a introdus-o pe artista britanică în universul drogurilor şi a determinat-o să devină dependentă de heroină. Relaţia dintre cei doi, pasională la început, devenise atât de turbulentă, încât Amy Winehouse, care începuse să creadă că nu poate să trăiască fără Blake, l-a ameninţat pe acesta că se va sinucide dacă o va părăsi vreodată.

Totodată, prietenii apropiaţi ai cântăreţei susţin că Amy Winehouse a decis să renunţe la droguri şi s-a orientat spre alcool după ce a început să se teamă că dependenţa de droguri i-a distrus iremediabil vocea.

În plus, artista britanică părea să fie animată de dorinţa morbidă de a intra în "clubul 27" al celebrităţilor din lumea muzicii care au murit la vârsta de 27 de ani. Din acest "club" fac parte artişti care au marcat industria muzicală, precum Jimi Hendrix, Kurt Cobain, Brian Jones şi Janis Joplin.

Această carte, intitulată "Amy Winehouse: The Untold Story", este scrisă de Chloe Govan şi a fost publicată de editura Thistle Publishing.

Amy Winehouse a murit pe 23 iulie 2011, la vârsta de 27 de ani, în reşedinţa ei din cartierul londonez Camden. Medicii legişti au ajuns la concluzia că vedeta britanică a murit din cauza unei "intoxicaţii cu alcool" şi au declarat că decesul acesteia a fost unul accidental.

Albumul "Back to Black" lansat de Amy Winehouse în 2006 a făcut din această artistă britanică o vedetă internaţională.

Născută la Londra, Amy Winehouse, care s-a luptat mulţi ani cu dependenţa de droguri şi de alcool, este considerată artista care a reuşit să crească din nou popularitatea muzicii "soul".
Fanii şi criticii laolaltă i-au aclamat farmecul necizelat, umorul incisiv şi combinaţia unică de jazz şi soul care îi caracterizau muzica. Un alt avantaj al controversatei artiste britanice era talentul incontestabil de compozitoare - muzica pe care a scris-o este, fără excepţie, profund personală, de o candoare brutală. Cele două discuri lansate în timpul vieţii sale, "Frank" şi "Back to Black" - recompensat cu cinci premii Grammy -, s-au vândut în peste 12 milioane de exemplare în întreaga lume. Lansat în 2006, "Back to Black" a devenit, după moartea divei, cel mai bine vândut album al secolului al XXI-lea, în Marea Britanie. Acel record a fost la rândul lui doborât în decembrie 2011 de albumul "21" al cântăreţei Adele.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici