Noul album al rapperului Jay-Z conţine versuri scrise de Kurt Cobain

Noul album pe care rapperul american Jay Z îl va lansa pe 4 iulie, intitulat "Magna Carta Holy Grail", conţine versuri scrise de Kurt Cobain, fostul solist al trupei rock Nirvana care s-a sinucis în 1994, a anunţat văduva acestuia, Courtney Love.

180 afișări
Imaginea articolului Noul album al rapperului Jay-Z conţine versuri scrise de Kurt Cobain

Noul album al rapperului Jay-Z conţine versuri scrise de Kurt Cobain (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Courtney Love, fosta solistă a trupei Hole, spune că i-a acordat celebrului rapper Jay-Z permisiunea de a folosi versuri compuse de fostul ei soţ pentru piesa "Smells Like Teen Spirit" a trupei Nirvana. Totodată, ea recunoaşte că este puţin îngrijorată în legătură cu reacţia fiicei sale Frances Bean Cobain, care ar putea "să o ia razna" atunci când va auzi ce a făcut mama ei, informează contactmusic.com.

Explicându-şi decizia, Courtney Love, care deţine drepturile de autor asupra muzicii soţului ei, a declarat pentru The Huffington Post: "Jay-Z e un artist uriaş, iar noi suntem buni prieteni".

Potrivit presei americane, noul album al lui Jay-Z va deveni instantaneu un hit atunci când va fi lansat luna viitoare, graţie unui contract semnat de rapper cu directorii companiei Samsung. Astfel, 1 milion de copii ale albumului "Magna Carta Holy Grail" vor fi distribuite gratuit pentru posesorii de telefoane mobile inteligente Samsung Galaxy, cu 72 de ore înainte de lansarea oficială a albumului, pe 4 iulie.

Presa internaţională afirmă că directorii de la Samsung au plătit 5 dolari pentru fiecare copie a albumului, care va deveni disponibil prin intermediul unei aplicaţii care va putea fi descărcată online la sfârşitul lunii iunie.

Jay-Z a înregistrat albumul "Magna Carta Holy Grail" în colaborare cu Drake, Timbaland, Nas, Pharrell şi Justin Timberlake.

Precedentul album solo al rapperului american se intitulează "The Blueprint 3" şi a fost lansat în anul 2009. În 2011, Jay-Z a lansat albumul "Watch the Throne", înregistrat în colaborare cu rapperul Kanye West.

Nirvana a fost una dintre cele mai populare trupe americane de rock alternativ din anii '90, vânzând peste 60 de milioane de albume. Pe 5 aprilie 1994, solistul şi liderul trupei, Kurt Cobain, dependent de heroină, s-a sinucis, la vârsta de 27 de ani.

Viaţa lui Kurt Cobain a fost deja subiectul câtorva filme, precum "Last Days", de Gus van Sant, dar şi "Kurt and Courtney", de Nick Broomfield, care a inclus şi teoria potrivit căreia Cobain ar fi fost ucis.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici