O comoară aztecă de 4.000 de artefacte, descoperită în centrul Mexicului

Arheologii mexicani au descoperit în centrul Mexicului cea mai importantă ofrandă a culturii precolumbiene aztece, compusă din 4.000 de obiecte, chiar sub monolitul dedicat zeiţei aztece Tlaltecuhtli, descoperit în octombrie 2006.

344 afișări
Imaginea articolului O comoară aztecă de 4.000 de artefacte, descoperită în centrul Mexicului

O comoară aztecă de 4.000 de artefacte, descoperită în centrul Mexicului

Comoara a fost descoperită în cursul săpăturilor efectuate la Templo Mayor, principalul centru de ceremonii de la Tenochtitlan, capitala aztecă distrusă de conchistadorii spanioli, a indicat arheologul Leonardo Lopez.

"Este o descoperire extrem de importantă", a spus acesta.

Comoara datează de la sfârşitul secolului al XV-lea sau începutul secolului al XVI-lea şi este compusă dintr-o ladă de 195x90 de centimetri şi cu o înălţime de un metru.

În interiorul lăzii se găsesc obiecte de cult dedicate zeiţei pământului, apei, porumbului, fertilităţii şi agriculturii.

Printre piese se numără măşti şi sceptre din lemn "în perfectă stare de conservare", potrivit arheologului, numeroase cuţite pentru sacrificii şi obiecte de origine marină, precum corali şi scoici.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici