O familie suedeză trăia cu 191 de pisici

Aproape 200 de pisici, care făceau un concert asurzitor de mieunături şi emanau un miros greu de suportat, au fost preluate de veterinarii alertaţi de ciudata companie a unei familii care locuia în apropiere de Stockholm, informează, marţi, cotidianul Aftonbladet.

275 afișări
Imaginea articolului O familie suedeză trăia cu 191 de pisici

O familie suedeză trăia cu 191 de pisici (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Cele patru persoane din locuinţă, o femeie de 60 de ani, mama, sora şi fiul său, trăiau cu 191 de pisici în Botkzrka, la 25 de kilometri sud-est de Stockholm.

"Era un miros îngrozitor de amoniac care făcea aerul greu de respirat", a explicat un veterinar de la serviciile sociale din Stockholm, Marie Lundin.

Reprezentanţii serviciilor sociale descriu condiţiile degradante, cu cadavre de pisici zăcând pe sol, pisici bolnave sau rănite şi aşternuturi murdare şi pline de excremente.

Doar 18 pisici au putut fi încredinţate unei pensiuni specializate, restul de 173 trebuind să fie eutanasiate. Legea suedeză interzice să ai mai mult de nouă pisici.

"Aceste persoane iubesc enorm animalele şi au o inimă bună. Ele au crezut că se pot ocupa de pisici, dar noi nu suntem de acord", a explicat pentru cotidianul citat de AFP, Karina Burlin, de la serviciile sociale din capitala suedeză.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici