O femeie cu uter dublu din Alabama a născut gemene în zile diferite

  • O femeie de 32 de ani din Alabama, născută cu două utere, a trăit o experienţă rară, dând naştere la două fetiţe gemene în zile diferite.
  • Sarcinile în ambele utere sunt evenimente extrem de rare, cu şanse evaluate la 1 la 50 de milioane.
329 afișări
Imaginea articolului O femeie cu uter dublu din Alabama a născut gemene în zile diferite

"S-au născut bebeluşii noştri miraculoşi!", a anunţat pe Instagram Kelsey Hatcher.

Ea a adăugat că fetiţele "au decis că sunt suficient de rare din punct de vedere statistic încât ar trebui să meargă mai departe şi să aibă şi ele propria lor zi de naştere", potrivit AFP.

Prima, numită Roxi Layla, s-a născut marţi, la ora 19.49. Ea a fost urmată de Rebel Laken miercuri, la ora 6.09.

Medicii estimaseră că naşterea va avea loc de Crăciun, dar surorile au ajuns la timp pentru a fi acasă de sărbători, alături de fraţii lor.

Hatcher ştia încă de la vârsta de 17 ani că are două utere, o afecţiune congenitală rară despre care se crede că afectează aproximativ 0,3 la sută dintre femei. În luna mai, în timpul unei ecografii de rutină de opt săptămâni, terapeutul de masaj şi pe atunci mamă a trei copii a aflat nu numai că de data aceasta avea gemeni, ci şi că sarcinile se dezvoltă în ambele utere.

Sarcinile în ambele utere sunt extrem de rare. Şansele sunt de 1 la 50 de milioane, ultimul caz cunoscut fiind în Bangladesh, în 2019, când Arifa Sultana, pe atunci în vârstă de 20 de ani, a dat naştere la gemeni sănătoşi, la 26 de zile distanţă.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici