O fotografie rară cu Marilyn Monroe şi fraţii Kennedy, scoasă la licitaţie

O fotografie rară cu Marilyn Monroe, John F. Kennedy şi Robert F. Kennedy, realizată la Madison Square Garden, pe 19 mai 1962, în seara în care preşedintele american îşi celebra cea de-a 45-a aniversare, va fi scoasă la vânzare, la o licitaţie organizată la Los Angeles, informează cnn.com.

256 afișări
Imaginea articolului O fotografie rară cu Marilyn Monroe şi fraţii Kennedy, scoasă la licitaţie

O fotografie rară cu Marilyn Monroe şi fraţii Kennedy, scoasă la licitaţie (Imagine: Cnn.com)

Seara în care Marilyn Monroe i-a cântat preşedintelui de atunci al Statelor Unite celebrul "Happy Birthday To You" a reprezentat ultima apariţie majoră în public a celebrei actriţe americane, înainte de decesul acesteia, în august 1962.

Marţi, ziua în care Marilyn Monroe ar fi împlinit 84 de ani, reprezintă debutul în public al acestei fotografii rare.

Realizată în alb-negru de Cecil Stoughton, fotografia o prezintă pe Monroe purtând celebra rochie mulată cu strasuri pe care a purtat-o la petrecerea organizată în onoarea preşedintelui american la Madison Square Garden.

Preşedintele JFK este surprins în timp ce se întorcea cu spatele către aparatul de fotografiat - lucru pe care îl făcea extrem de rar -, iar fratele său, Robert F. Kennedy, pe atunci procurorul general al SUA, îi priveşte pe cei doi.

"Nu mai există nicio altă fotografie cu Bobby (Kennedy) cu Marilyn sau a lui JFK cu Marilyn, iar acest lucru nu se datorează faptului că ei nu ar fi fost fotografiaţi împreună", a declarat Keya Morgan, regizorul care deţine clişeele originale. "De fapt, ei au fost fotografiaţi de multe ori, însă Serviciile Secrete şi FBI-ul au confiscat toate acele fotografii", a spus acesta.

Fotograful Cecil Stoughton, care i-a vândut clişeele lui Meya Morgan, cu un an înainte de a muri, în 2008, i-a spus acesteia că agenţii FBI şi cei din Serviciile Secrete nu au recuperat toate clişeele, unul dintre negativele fotografiei reuşind să scape căutărilor lor.

Istoricul Arthur Schlesinger Jr., consilier al preşedintelui Kennedy, apare şi el în această fotografie, zâmbind şi ţinând în mână un pahar cu alcool. În jurnalul său, pe care l-a publicat în 2007, Arthur Schlesinger Jr. scrie că Robert Kennedy a fost extrem de interesat de Marilyn Monroe în acea seară, mai ales în timpul petrecerii private care a continuat în reşedinţa din Manhattan a soţilor Arthur şi Mathilda Krim.

Deşi relaţiile pe care Marilyn Monroe le-a avut cu fraţii Kennedy au ieşit de mulţi ani la iveală, fotograful Cecil Stoughton nu a dorit ca această fotografie să apară în public, decât după ce fosta primă doamnă a Americii, Jacqueline Kennedy, a murit, în 1984.

Keya Morgan a achiziţionat negativul acestei fotografii în timp ce lucra la viitorul său film documentar, dedicat celebrei actriţe americane, intitulat "Marilyn Monroe: Murder on Fifth Helena Drive".

Cecil Stoughton, într-un interviu acordat pentru acest film, i-a explicat lui Morgan povestea din spatele refuzului primei doamne a SUA de a participa la acea gală aniversară.

"El (Cecil Stoughton, n.r.) este acela care i-a spus lui Jackie că Marilyn va fi prezentă la aniversare, iar cuvintele ei au fost: «Să-l ia dracu' pe Jack!». A părăsit încăperea şi nu s-a dus la acea petrecere", a declarat Keya Morgan.

Cecil Stoughton a făcut zece copii ale fotografiei pentru Keya Morgan. Nouă dintre acestea au fost expuse, începând de marţi, şi vor fi vândute de casa de licitaţii Art & Artifact Gallery din West Hollywood, California.

Cea de-a zecea copie a fost oferită cântăreţului Michael Jackson, în urmă cu doi ani. Meya Morgan era un prieten al fostului "rege al muzicii pop", care era un mare admirator al actriţei Marilyn Monroe.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici